Avbrutt nedlasting

Jeg har kjopt min datamaskin for to måneder siden, og det er veldig irriterende når jeg laster ned en fil som f.eks. tar en time å hente. Etter en halv time kommer : PROGRAMMET HAR UTFØRT EN ULOVLIG OPERASJON OG VIL BLI LUKKET og da mister jeg alt, må starte masKinen på nytt osv. Hvorfor er det sånn??

Hilsen Akos.

Datadoktoren svarer:

Det er vanskelig å si hva grunnen kan være ut fra hva du skriver, men jeg har to råd å komme med. Først og fremst bør du oppdatere Windows-installasjonen din ved å bruke den innebygde funksjonen Windows Update i Start-menyen eller fra Internet Explorers Tools/Verktøy-meny.

Mitt andre tips er å øke cache-størrelsen for Internet Explorer, eller Netscape hvis du bruker den. På den måten kan du fortsette å laste ned en fil fra det punktet en feil oppstod, og dermed slipper du å begynne fra starten hver gang en feil skulle skje.

Fra Tools-menyen i Internet Explorer velger du Internet Options. I vinduet du får opp klikker du så på Settings midt på, ved innstillingene for Temporary Internet files. Der ser du en indikator som viser hvor stor harddiskplass du vil sette av til å lagre filer som lastes ned fra Internett. Setter du denne til 1000MB skulle det holde for å komme i mål med de fleste nedlastinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også bruke det ypperlige programmet GetRight til å holde styr på nedlastinger fra Internett. Det lar deg ta en pause i nedlastingen slik at du kan fortsette når det passer deg, og lar deg også fortsette hvis du skulle miste forbindelsen til Internett eller lignende. Du finner programmet her.

Les alle spørsmål og svar