Avast 6 - gratis trygghet på nett

Et av de aller beste gratis antivirusprogrammene er ute i ny versjon.

Avast! er et av verdens mest populære antivirusprogrammer med rundt 150 millioner brukere, og nå er den sjette utgaven nettopp sluppet. Den byr på en rekke nyheter - deriblant et helt nytt grensesnitt og enda bedre og raskere beskyttelse, lover utviklerne.

Les også: Her er de beste antivirusprogrammene

Imponerende funksjonalitet

Programvaren kommer i flere utgaver, hvorav én er helt gratis. Med gratisversjonen blir du beskyttet både mot virus og spyware, og funksjonslisten er ganske så imponerende, og byr på temmelig mye mer enn hva man vanligvis finner i gratis antivirusprogrammer.

Et eksempel er en egen sandkasse-løsning, som sørger for at mistenkelige programmer kan kjøres, men får ikke gjort endringer på systemet ditt.

En annen smart funksjon er automatisk sjekk av alt som lastes ned og opp gjennom fildelingsprogrammer som uTorrent, DC++, Azureus, Bearshare og en rekke andre. Som kjent er det mye uhumskheter ute og går i disse tjenestene.

Vi liker også at programvaren integreres på en diskré måte i nettleseren (IE og Firefox) og gir deg et hint om nettsteder er trygge eller utrygge:

Avast 6 - gratis trygghet på nett


Denne, og de fleste andre funksjonene kan for øvrig skrus av og på etter behov.

Her har vi samlet noen skjermbilder fra noen av funksjonene:


Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan kjøres i stille-modus

Mange antivirusprogrammer kan oppleves som forstyrrende, med popup-meldinger og lyder i de mest upassende situasjoner. Avast! er intet unntak, men byr på en egen "silent mode"-innstilling der alle varsler og lyder blir skjult. Du kan også skreddersy innstillingene slik at du kun blir varslet i situasjoner du selv definerer.

Avast! Antivirus fungerer i Windows XP og nyere, og må kjøres som eneste antivirusprogram på PC-en. Du finner mer informasjon om alle funksjonene, og kan laste ned programvaren fra avast.com eller enda enklere nedlasting fra Filehippo.

Les også: Er det rart folk får virus?