Avanserte muligheter

Webbots

FrontPage har mange avanserte muligheter. Webbots er FrontPages snarvei til spennende funksjoner for å styre kommunikasjon med skjema, søk på egen webtjeneste og annet.

Webbots er laget slik at de vil fungere på alle nettlesere, så fremt serveren din har støtte for dem. Leier du plass på et webhotell, vil serverleverandøren trolig enten ha slik støtte, eller kunne installere den for deg. Ligger sidene dine på delt server, for eksempel Telenor eller Tele2, er slik støtte allerede installert.

StyleSheets

FrontPage har noenlunde bra kontroll av [StyleSheets], men på samme måte som andre HTML-editorer vi har testet, er også FrontPage lite brukervennlig når det gjelder oppsettet av StyleSheets. Vi fant dessuten ikke noen automatikk for å lage løsninger som virker bra på alle de nettleserne som ikke støtter StyleSheets.

Dynamisk HTML

FrontPage har inkludert noen effektfulle (men kanskje ikke veldig nyttige) rutiner i Dynamisk HTML, som gir deg mulighet til å la hva som helst på sidene dine bevege seg over skjermen.

Disse rutinene er svært enkle å legge inn på sidene, men dessverre viser det seg at FrontPages Dynamiske HTML ikke gir noen effekt selv på de aller siste nettleserne fra Netscape.

Problemet er ulik tolkning av Dynamisk HTML i Microsoft Internet Explorer og Netscape.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frames

Det er støtte for frames i Editor, men milevis unna det konkurrenten Dreamweaver kan vise til. Du er tvunget til å velge mellom 10 ordinære frames-oppsett, og selv om du kan trekke i og tilpasse disse, blir FrontPage alt for stusselig for webtjenester som trenger avanserte frames-oppsett.

En klar svakhet er at framesdokumentet ditt ikke settes automatisk i forbindelse med de andre dokumentene dine i Explorer. Du vil derfor måtte gjøre en del manuelle justeringer for å få frames til å fungere på sidene dine.

Java og JavaScripts

FrontPage leveres ikke med noen scripts eller appleter, men har hjelperutiner for å integrere disse i HTML-dokumentene dine. Det betyr at du vil trenge et annet program hvis du ønsker å tilpasse for eksempel JavaScripts, men ikke vet hvordan du skriver kodene.