Automatisk tidsstyring av PC-bruk?

Spørsmål:

Hei,

Kan jeg på noe vis innstille pc’en slik at den slår seg av på et bestemt klokkeslett uansett hvem som er logget på? F.eks om jeg ønsker at den skal stenges kl 22.30, eller kan jeg evt se når maskinen har vært påslått og kanskje også vært logget på nett. Har trådløst nettverk hjemme og ønsker litt styring over barnas tidsbruk på pc.

mvh

Ove


Datadoktoren svarer:

Hei,

Dette er et omstridt tema.

Når man ser bort fra det familiære og pedagogiske er det ikke spesielt lurt at man bare tar strømmen til PCen. Den skal jo slås av på en kontrollert måte, med korrekt lukking av programmer og filer. Ellers risikerer ungene å miste data og i verste fall krasje programfiler og systemfiler.

I stedet finnes det programvare som lar foreldre kontrollere både tidsbruk og hva slags PCbruk som foregår til forskjellige tider.

KidsWatch er et slikt program, som Stalin ville ha elsket :-)

Du kan også sjekke tidspunkter for på på og avlogging i ruteren, de aller fleste rutere har en slik logg. Der kan det logges hvilke maskiner som har blitt tildelt IP-adresse ved hvilket klokkeslett og når de logger av.

En annen måte å kontrollere barns nettbruk på er å være tilstede selv, stikke innom barnets rom og til en viss grad delta i aktivitetene. Og ganske enkelt si fra når tiden er ute/inne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men som nevnt innledningsvis, dette er et omstridt tema både blant foreldre og fagfolk.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]