Automatisk oppstart av PC

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei.

Jeg har en server stående i en annen by enn jeg selv bor pr dags dato. Denne brukes til ulike ting, blant annet backup. Dette er en billig Dell stasjonær.

Det jeg lurer på er om det finnes program eller bios oppsett som lar pc'en skru seg automatisk PÅ og AV. Jeg bruker for tiden AMP WinOFF til å skru av pc'en, men dette løser ikke problemet jeg har med å skru på pc'en. Skulle tro dette kunne ordnes enten ved oppsett i BIOS, eller med et program. Problemet er at jeg ikke har funnet en løsning på problemet, kan du hjelpe meg

Mvh
Joar

Datadoktoren svarer

Hei Joar,

Det finnes godt med programvare som slår av en datamaskin, men det er av naturlige årsaker ikke mulig å bruke et program når PCen ikke er påslått (er den av så er den av).

Det finnes som du nevner muligheter for å bestemme dette i BIOS, men Dell er ikke akkurat kjent for å være spandable med funksjoner på det punktet. Men det går altså an å få tak i hovedkort som daglig slår seg på ved et gitt klokkeslett.

En annen ting du kan finne i BIOS er "Wake on LAN" (WoL) eller "Remote Wake". Med denne funksjonen slått på sitter nettverkskortet ditt i lyttemodus og venter på en spesiell nettverkspakke som vil "vekke" PCen.

Grensesnitt som hjelper deg å sende en slik pakke finner du for eksempel her eller her.

Har du heller ikke støtte for oppvekking over nettverket finnes det en tredje mulighet: hvile- eller (helst) dvalemodus. En maskin i dvalemodus bruker litt mer strøm enn en som er slått av, men er langt unna en påslått.

Ved å bruke "oppgaveplanlegging" i Windows kan du sette maskinen til å automatisk gjøre en oppgave/handling (les: starte et program) på et gitt tidspunkt. Ser du på egenskaper for denne oppgaven når den er opprettet vil du kunne krysse av for at maskinen skal reaktiveres - altså vekkes fra hvile/dvale - når den skal kjøres. Du kan altså for eksempel sette datamaskinen til våkne hver dag av å starte kalkulatoren. Men husk da på å ikke slå datamaskinen HELT av når du er ferdig...

Jeg har også en gammel strømforsyning som automatisk skrur på PCen når den blir koblet til en kontakt - noe jeg egentlig ser på som en uting - men denne kunne også klart jobben dersom jeg hadde koblet den til et tidsur. Alle nyere strømforsyninger jeg har vært borti har på den annen side ikke vært like rebelske, men en "Petter Smart"-løsning er nok mulig der.

Har noen av våre lesere andre forslag eller erfaringer håper jeg forresten de tipser oss i diskusjonstråden.

Hilsen
Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar
Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!