Med dette kortet skal sikkerhetskopiering gå som en lek. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med dette kortet skal sikkerhetskopiering gå som en lek. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Automatisk backup med Sony-minnekort

"Sony Backup SD Card" lar deg ta sikkerhetskopier med kryptering.

Publisert
Sist oppdatert

Å sikkerhetskopiere verdifulle data er noe alle bør gjøre med jevne mellomrom. Harddisker kan bli ødelagte, PC-er kan bli stjålet eller komme på avveie på andre måter.

Å redde data kan bli svært kostbart – se hvordan det gikk da vi forsøkte!

Det er nærliggende å tenke seg en ekstern harddisk som passende backup-medium. Mange har også oppdaget at lagring i nettskyen er et godt alternativ. Men det finnes også andre, lett håndterbare medier.

For eksempel et minnekort. Det er dette Sony nå fokuserer på, med produktet Sony Backup SD Card. Dette er et minnekort med kapasiteter på 16, 32 eller 64 GB med to viktige egenskaper: Det har innebygd backup-programvare og det har innebygd støtte for 256-bits kryptering.

Les også: Alt om backup!

Enkel prosess

Den medfølgende programvaren ser meget enkel ut.
Den medfølgende programvaren ser meget enkel ut. Vis mer


Første gang du setter minnekortet i PC-ens kortleser, blir du bedt om å installere programmet som følger med. Her blir du geleidet gjennom en enkel prosess, der du blant annet velger hvilke mapper som skal sikkerhetskopieres.

Når dette er gjort starter selve kopieringsprosessen, med valgfri kryptering. Sistnevnte sørger for at data ikke kan leses dersom de havner i gale hender.

Hver gang du deretter putter inn minnekortet, vil programmet automatisk se etter endringer siden forrige kjøring, og sørge for at disse gjenspeiles på kortet. Helt automatisk, og uten at du behøver å tenke mer over saken.

Les også: Gir deg 10 TB gratis nettlagring

Fra 240 kroner

Vi har foreløpig ikke sett kortet i norske butikker.

Men ifølge Softpedia starter prisene på 28 euro, eller rundt 240 norske kroner. Det betyr med andre ord at den tipper over den magiske 200-kronersgrensa, så du må legge til både moms på totalbeløpet og fortollingsgebyr for å få en slags norsk pris.

Du finner mer informasjon om kortene på denne siden hos Sony.

Les også: Denne minnekortleseren koster 15 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer