Autographer knipser dagen lang uten at du trenger å gjøre noe som helst.
Autographer knipser dagen lang uten at du trenger å gjøre noe som helst.Vis mer

Autographer - kameraet som bare tar bilder

Det henger rundt halsen og dokumenterer hverdagen uten at du trenger å gjøre noe.

Er du også lei av at øyeblikket er over før du rekker å dra frem kameraet/mobiltelefonen, starte opp og få knipset?

I så fall er Autographer noe for deg. Det er nemlig et kamera du henger rundt halsen, og som kontinuerlig knipser bilder dagen lang – opp til 2000 bilder på ett døgn.

Men det knipser heldigvis ikke hva som helst.

Kameraet har fem ulike sensorer som skal gjøre enheten intelligent i forhold til når den tar bilde. Det vil si: Lysnivå, aksellerometer, magnetometer, temperatur og passiv infrarød sensor.

Dermed kan den f.eks. knipse bilde når du plutselig begynner å løpe etter bussen, snur deg brått, eller går ut på gaten fra en varm leilighet, mens en lang arbeidsdag foran PC-skjermen antakeligvis ikke vil fylle internminnet.

Informasjonen fra disse sensorene puttes også i EXIF-taggen til bildefilene (ekstra teknisk informasjon om bildet). I tillegg finnes også en GPS-sensor, slik at bildene også merkes med hvor de er tatt.

Les også: DinSides kameratester

Tilhørende telefon-apps

Autographer har 8GB internminne og tar bilder med 5Mp oppløsning. For å se på eller dele bildene, kan du starte en app på smarttelefonen og koble til via Bluetooth, eller koble kameraet til en PC og overføre på gamlemåten. Programvaren gir deg også mulighet til å lage såkalte time-lapse-videoer, altså der mange stillbilder settes sammen til et filmklipp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Via betjeningen kan du også trykke på en knapp dersom du vil at kameraet skal ta ekstra mye bilder, ta bilder manuelt eller bare lukke linsedekselet dersom du vil ha litt privatliv.

Fisheye-objektivet sørger for å fange et bredt motiv.
Fisheye-objektivet sørger for å fange et bredt motiv. Vis mer


Ekstrem vidvinkel

Når det gjelder optikk, oppgir produsenten at kameraet tar bilder med en vinkel på 136°, som etter våre beregninger tilsvarer 8,74mm vidvinkel på et fullformatkamera – i praksis et fisheye-objektiv, altså. Kameraet veier bare 58 gram og måler 37x90x23mm, og batteriet skal holde til en full dags bruk før det må lades igjen.

Les også: Dette betyr objektivbetegnelsene

Autographer lanseres i november, men prislappen er foreløpig ikke kjent. Mer info finner du på autographer.com, der du også kan legge fra deg epostadressen din for å få mer informasjon ved lansering. Vi ser ikke bort fra at vi tar inn en til test.