Foto: Produsenten
Foto: ProdusentenVis mer

Auria – 48-spors studio på iPad2

Her snakker vi proff løsning til småpenger!

Mange av oss gjør ofte en stor innsats når man skal finne en god grunn til å forsvare innkjøp av nye dingser. Det man egentlig vil er å ha den, leke med den fordi den er kul. Og litt nyttig, men egentlig ikke helt nødvendig.

Når det gjelder iPad dukker det opp stadig mer avanserte apper etterhvert som utviklermiljøet bygger opp kompetanse og idéene florerer. Og noen ganger blir vi svært overrasket over hva som er mulig å få til.

For kort tid siden ble vi svært imponert over SampleTank for iOS, med iRig MIDI fra IK Multimedia. De har siden fulgt opp med DJ-programvare og tilhørende mikser (maskinvare) på CES med virtuelle platetallerkener som gjør at man kan scratche direkte på iPad.

Årsaken til at det er mulig å utvikle slike apper er at iOS er optimalisert for lydbearbeiding i sanntid, noe Android foreløpig ikke er. På dagens versjoner av Android er det en forsinkelse i selve systemet, som gjør at det foreløpig ikke er mulig å lage apper med musikalsk lyd som reagerer i opplevd sanntid, dvs en forsinkelse på under 10 millisekunder.

A5-prosessoren i iPad2 scorer ikke mer enn 758 i Geekbench (en Core 2 Duo E8400 scorer 3687), men det er tilstrekkelig til å dra rundt mer enn man skulle tro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Winter NAMM-messen i Anaheim/LA har det blitt annonsert et program som legger lista langt over noe vi har sett hittil:

Auiria – 48-spors studio på iPad2

Auria er urviklet av WaveMachine Labs som er godt kjent i lydbransjen for Drumagog. Dette er programvare som analyserer innspilte trommespor, analyserer disse og erstatter dem med andre tromme- og cymballyder. Både dynamikk og variasjoner i spillemåte blir tatt vare på.

Auria støtter avspilling av 48 lydspor samtidig og innspilling av opptil 24. Til innspilling trenger man et standard eksternt lyd-interface som kobles til USB via Camera Connection Kit.

Hver kanalstripe har EQ, kompressor og expander/gate, master har EQ, kompressor og limiter.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Støtte for VST plug-ins i iOS format, kjøpes in-app fra flere andre leverandører.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Støtte for AAF import/eksport til andre proffe programmer som Pro Tools, Nuendo, Logic og Digital Performer.

Alle redigeringsmuligheter og full automasjon på alle parametre, inkludert plug-ins.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Eksport direkte til DropBox eller via epost.

Latterlig billig


Prisen er satt til 49.99 USD i AppStore og programmet skal være klart til lansering i løpet av første kvartal 2012.

Vi kommer tilbake til test, dette er mildt sagt svært spennende!

Sjekk video på YouTube: