AudioCrusher - gratis CD-rippeprogram i toppklasse

Et program for å rippe CDer til MP3 skal være enkelt, praktisk, raskt og stabilt. AudioCrusher lever opp til alt dette, og er dessuten helt gratis!

Vi har alltid vært glade i verktøy. Spesielt gode verktøy, som gjør at man kan fokusere på jobben som skal gjøres, og slipper og ergre oss over mangler og dårlige egenskaper.

Mange rippeprogrammer kan være fancy å se på, men er mindre praktiske i bruk. Andre koster penger, og det er jo for svært mange en avgjørende dårlig egenskap.

AudioCrusher fra SysDesk er derimot i vår gate.

AudioCrusher - gratis CD-rippeprogram i toppklasse

Funksjonelt

Det vi liker med AudioCrusher er at det for det første er helt gratis. Dessuten er det fritt for unødvendig fjas, det er svært intuitivt og har fungert bunnsolid på alle de CD-spillerne/brennerne vi har testet på.

Hele installasjonsfilen er på beskjedne 276 KB, men i tillegg kommer de forskjellige enkoderne.
Etter installasjonen må du selv legge de enkoderne du ønsker å bruke i den samme mappen som programmet ligger i. Du finner lenker til to gratis MP3-enkodere på SysDesk’s nettsted: Blade og Lame. Dessuten støttes WMA, Ogg Vorbis og naturligvis wav-formatet.

Det er støtte for automatisk identifisering av CDen over Internett via freedb.org, som også fungerte helt utmerket i vår uttesting av programmet. Vi prøvde med en del gamle CDer utenfor allfarvei, som alle ble gjenkjent.

Vi likte også den oversiktelige måten for å generere filnavn ut fra artist og titler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

AudioCrusher - gratis CD-rippeprogram i toppklasse

Den siste versjonen av AudioCrusher vi testet - 1.2 - støtter også normalisering av lydnivået. Verdien av denne funksjonen er vi noe skeptiske til, siden de fleste CDer allerede er normalisert i utgangspunktet. Det er jo en selvfølgelig og triviell del av masteringen å utnytte hele det dynamiske området. Det eneste kan være at noen artister og produsenter muligens har valgt å redusere nivået på noen spor i en produksjon. Men det er rimelig eksotisk …

Raskt og stabilt

Selve rippingen er begrenset av hva selve CD-drevet presterer, og enkodingen avhenger selvsagt både av prosessoren i PCen og hvilken enkoder du har valgt. Men AudioCrusher administrerer alle disse resursene med stram hånd, noe som vi ikke alltid opplever at andre rippe-programmer gjør.

AudioCrusher - gratis CD-rippeprogram i toppklasse

Du kan laste ned programmet fra Sysdesks nettsted