Utrolig, men sant. Dette er virkelig så enkelt at selv ... kan klare det.  Foto: Produktbilde
Utrolig, men sant. Dette er virkelig så enkelt at selv ... kan klare det. Foto: ProduktbildeVis mer

Audio Pro WF100: Trådløs lyd – helt enkelt

Fra jeg åpnet esken og til jeg spilte trådløs musikk i stua tok det to minutter.

Det er mye fint man kan si om kabler: De kommer i alle størrelser og prisklasser, og kan også fås i flere farger. Dessverre er ikke alle like imponert, og har du en bedre halvdel som har fått nok av kabelrotet ditt kan Audio Pros WF100-løsning være akkurat det du har ventet på: Den kan nemlig gjøre alle dine eksisterende produkter trådløse.

Hva er det egentlig?

I WF100-pakken ligger det to USB-dongler. Den ene er en sender, som du for eksempel plasserer i laptopen eller iPhonen din, mens den andre er en mottaker som du kan koble til stereoanlegget ditt eller TV-en.

Det følger også med en strømadapter, samt overgangskabler som passer til TV-er, stereo-anlegg, mobiltelefoner og andre enheter som ikke har USB-inngang.

På min laptop (Windows 7, men fungerer også med OSX) var det ingen programvare som måtte installeres, så alt jeg trengte for å få lyd fra stereoanlegget var å trykke på play i for eksempel Windows Media Player eller i WiMP-applikasjonen, og vips - så strømmet lyden ut.

Hele prosessen tok to minutter, og er så enkel at alle kan klare det.

Via WF100-settet hadde vi også stor glede av å gjøre vår iPhone-dokkingstasjon trådløs. De fleste dokkingstasjoner er jo koblet til stereoanlegget via kabel, og står derfor et godt stykke unna sofakroken. Med senderen koblet til dokkingstasjonen og mottakeren koblet til receiveren i TV-benken kunne vi imidlertid ha den rett ved siden av sofaen. Det er praktisk for alle som er like bedagelig anlagt som oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se forøvrig videoen som viser prosessen:

Funksjoner og lydkvalitet

Det som imponerte meg mest med WF100-settet var lydkvaliteten og hvor stabilt det var. Sammenlignet med alternativene som bruker Bluetooth som overføringsteknologi er dette en annen verden. I følge importør Neby sendes lydsignalene via 2,4 GHz-båndet, og skal tilsvare CD-kvalitet. USB-senderen har også innebygd digital til analog-konverter (fra Burr-Brown) som overstyrer lydkortet du har i datamaskinen din, og vi konstaterer at våre audiofile kollegaer i bladene Hjemmekino og Lyd & Bilde har testet konseptet ved flere anledninger uten å la seg irritere over kvaliteten.

For oss mer dødelige er det et bra tegn.

Utrolig, men sant. Dette er virkelig så enkelt at selv ... kan klare det. Foto: Produktbilde
Audio Pro LV2, aktive høyttalere, altså med innebygget forsterker. De har også innebygget trådløs mottaker, og leveres med egen fjernkontroll som USB-sender som plugges i TV-en eller en annen avspiller-enhet. Foto: Produktbilde
Audio Pro LV2, aktive høyttalere, her er baksiden. Foto: Produktbilde
Foto: Produktbilde

Heller ikke avspilling av såkalte lossless-filer var noe problem, og etter over en ukes ganske intens bruk har jeg enda til gode å høre forstyrrelser eller at lyden forsvinner i kortere eller lengre perioder. Responsen er det heller ikke noe å klage på: Enhver volum- eller spor-endring fra PC-en eller iPhonen registreres omtrent umiddelbart.


Også rekkevidden fortjener noen ord. Den er oppgitt til cirka 50 meter, og i min enebolig gikk signalene fint fra kontoret og inn i stua. De to USB-donglene har forøvrig hver sin lysdiode som lyser blått når kontakten er etablert, så du ser umiddelbart om signalet er på plass.

Enkelt å utvide

Merk deg at det kun følger med én USB-strømforsyning i pakken. Har du en iPod eller iPhone kan du imidlertid bruke adapteren som følger med der ( eller kjøpe en billig Clas Ohlson variant), noe som er praktisk om både avspiller- og mottaker-enheten din mangler USB-inngang. Donglene trenger nemlig strøm for å fungere.

På siden av USB-donglene finner du en vippebryter, som lar deg velge mellom tre ulike soner. Du kan i tillegg kjøpe flere USB-mottakere om du vil utvide etterhvert, og spesielt for deg som sitter med en ny flat-TV bør dette være høyaktuelt:

Alt du da trenger er å koble en USB-sender til TV-ens hodetelefonutgang via overgangskabelen som følger med, og så kjøpe et par aktive høyttalere som kan plasseres ved siden av TV-en. Resultatet blir altså trådløs TV-lyd som langt overstiger den syltynne lyden du ellers får fra TV-en din, samtidig som du fortsatt vil kunne bruke TV-ens fjernkontroll til å styre volumet.

Audio Pro selger forøvrig også aktive høyttalere med innebygget USB-mottaker, blant annet LV2 (flere alternativer her). Har du lyst til å bruke aktive høyttalere fra andre leverandører kan du selvsagt det, men da må du koble til en USB-mottaker i tillegg.

Se forøvrig videoen for å se hvordan det gjøres i praksis:

Konklusjon

Testresultat

Audio Pro WF100

Idiotsikker løsning, dette er en plug & play-løsning hele familien forstår. God rekkevidde, god lyd og svært mange muligheter.

Prisen føles stiv, og det burde derfor fulgt med en ekstra strømadapter i pakken (men husk at du kan bruke sluttstykket som følger med iPod/iPhone.

Se alle våre tester

Er du på jakt etter å gjøre dine eksisterende produkter trådløse er det bare å slå til, dette virker - og det virker bra. Det eneste negative jeg kan si om WF100-settet er at prisen er litt for høy, og at det fort kan bli dyrt å bli bitt av basillen ettersom utvidelsesmulighetene er så mange.