Audio og effekter

Siden konverterne sitter eksternt, forventer vi at lydkvaliteten er bra, og det er den. Vi finner ingen ting å sette fingeren på, det er ingen særtrekk og heller ingen unoter.

Det praktiske er også viktig. Det er full støtte i maskinvare for samtidig avspilling av fire lydkanaler mens du tar opp åtte nye. Dette gjør dette systemet svært godt egnet til opptak av levende musikk, med flere instrumenter som spiller samtidig. Du bør ha en mikser i tillegg med det antall mikrofonforsterkere du trenger. Alternativt kan du kjøpe en ren mikrofonforsterkerenhet, med åtte separate mikrofoninnganger og linje utganger.

Det er for øvrig interessant at dette systemet har flere innganger enn utganger. Dette henger sammen med at PCene har blitt svært mye kraftigere i de senere årene. Tidligere var det mest interessant at det fantes flere utganger enn innganger, som for eksempel hos lydkortene Gina fra Echo/Event og Audiowerk8 fra Emagic. Disse hadde to innganger, men åtte utganger. Planen var at du skulle koble kortet til en mikser og bruke tonekontroller der og legge på effekter med eksternt utstyr.

Så ble det i stedet mulig å bruke PCens prosessor som effektprosessor, og de proffe programmene kommer nå med et stort utvalg effektmuligheter inkludert. Da blir det mulig å mikse direkte i PCen og lagre miksen som en stereo wav-fil som brennes til CD eller pakkes i MP3-format for nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da er det gunstig med flere innganger, slik at du kan ta opp mange lydspor på en gang. Det er både mer praktisk og hyggeligere, enn å la talentene stå i kø.

Effekter

De interne effektene er koblet til MIDI-lydene, og er basert på ferdige presets. De låter helt fint til General MIDI, og følger Roland sin GS-standard, som er en utvidelse av General MIDI.

Trenger du effekter på lydsporene, er du avhengig av å bruker programvarebaserte effekter, som følger med i Logic Audio Pro ISIS-programmet.

Videre til Programvare