Audiggle finner ut hva sangen heter

Nå slipper du å lure lenger. Populær tjeneste har gjenoppstått.

Mange nye mobiltelefoner har enten innebygd støtte for å gjenkjenne musikk, eller muligheten til dette ved hjelp av gratis applikasjoner som kan lastes ned fra nettet. For brukere av iPhone og Android-mobiler er kanskje Shazam mest kjent.

I disse applikasjonene lagres noen sekunder fra mikrofonlyden, deretter sendes lydklippet til en server, som analyserer klippet og returnerer informasjon om sang og artist.

I enkelte tilfeller holder det faktisk å nynne på en melodi, algoritmene som benyttes er i mange tilfeller imponerende presise.

PC-versjonen

Audiggle er en tilsvarende applikasjon, men for PC. Her er det lyden som spilles gjennom PC-høyttalerne som analyseres, og etter noen sekunder får du forhåpentligvis både informasjon om sang og artist, samt lenker til iTunes og Amazon for kjøp og nedlasting.

Konfigurasjon er enkelt. Du velger bare hvilken lydkilde som skal brukes, i utgangspunktet mikrofonen. Hvis du vil analysere musikk som spilles på PC-en, anbefales "Stereo Mix", som i praksis betyr at alle lyder som strømmer ut av lydkortet ditt fanges opp. Ikke alle PC-er har dette valget tilgjengelig, og da velger du eventuelt "Audiggle recorder":

Audiggle finner ut hva sangen heter


Deretter er det bare å ha programmet liggende i bakgrunnen, spille videoklipp fra YouTube, musikkfiler med manglende informasjon om artist- og sang, eller lytte til nettradio, og trykke på "Search"-knappen når du hører noe du liker. Etter kort tid får du forhåpentligvis svaret, under vår lille test klarte Audiggle 5 av 7 spor:

Audiggle finner ut hva sangen heter


Knappen "Explore" gir deg informasjon som er essensielle for enhver kommende blodfan:

Audiggle finner ut hva sangen heter


Du finner mer informasjon om funksjonaliteten og kan laste ned Audiggle gratis fra Audiggle.com.

Les også: Last ned og konverter filmene på direkten

Artikkelen har vært publisert tidligere. Oppdatert sist 28. juli 2013.