<strong>KRASJER:</strong> Åtte tegn er alt som skal til for å Skype til å krasje. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KRASJER: Åtte tegn er alt som skal til for å Skype til å krasje. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Åtte tegn som krasjer Skype

Og de er langt fra arabiske.

Forrige uke skrev vi om tekstmeldingen som krasjet iPhone. Alt som skal til er å sende en spesiell rekke med arabiske tegn, hvorpå motpartens telefon slår seg av direkte. Meldingsappen er heller ikke tilgjengelig etterpå, med mindre du tyr til et lite triks.

Åtte tegn krasjer Skype

Nå ser det ut til at Microsofts populære samtaleløsning Skype lider av noenlunde samme problem. Her er det imidlertid ikke påkrevd å kunne arabisk – alt som skal til er å sende meldingen «https://» for å krasje programmet hos motparten.

Det spiller heller ingen rolle om dette er det eneste innholdet i meldingen, eller om det er en del av en større melding (for eksempel «Nei, ikke http, men https://»).

Vi har selv testet ved å sende sistnevnte melding til en iOS-enhet, og da avsluttet appen direkte. Det gikk imidlertid fint å starte den igjen og fortsette samtalen.

 

Verre for Windows

I følge Betanews er både Windows-, Android- og iOS-utgavene av Skype affisert av denne feilen.

Mac-utgaven, og Windows-appen for Windows 8 og 10, skal imidlertid ikke krasje.

Den vanlige Windows-utgaven (altså for Windows 7 og eldre) blir ikke bare lukket – det går heller ikke an å starte programmet igjen etterpå. Betanews tipser om en løsning der man ber motparten om å slette meldingen fra samtalen, avsinstallerer Skype for så å installere en eldre versjon av programmet for å komme på banen igjen.

Skype skal også ha anerkjent feilen og jobber med å rette den opp, noe vi antar vil være på plass i neste versjon av programmet.

LES OGSÅ: Videoprat rett i nettleseren