Klokka i Windows XP synkroniseres mot et atomur
Klokka i Windows XP synkroniseres mot et atomurVis mer

Atomtid i Windows XP

En god nyhet for deg som er opptatt av tiden: Windows XP har innebygd klokkesynkronisering mot et atomur.

Av en eller annen grunn har den innebygde klokka på hovedkortet en tendens til å gå fryktelig mye for fort eller for sent. Det fører til at du ikke helt kan stole på tidsplanleggere, kalendere og oppgavelister med forfall.

Aldri mer for sent til bussen hjem fra jobb

Hvis PCen din er tilknyttet et domene, vil PC-klokka sannsynligvis bli synkronisert med klokka på serveren. Dette sikrer i det minste at de du jobber med får påminnelser om møter samtidig med deg, men det betyr ikke at klokka går riktig av den grunn.

Dette har Microsoft tatt konsekvensene av, og har derfor bakt inn automatisk synkronisering mot et atomur i Windows XP, slik at du feilaktige PC-klokker holdes i ørene. På høy tid vil mange påstå; Macintosh- og UNIX-brukere har hatt tilgang til funksjonen i årevis...

I utgangspunktet justeres klokka én gang i uka, men dette kan du overstyre. Du må selvsagt være tilknyttet Internett for at justeringen skal foretas.

Hvis du ikke har tenkt å anskaffe deg Windows XP, men liker å vite nøyaktig klokkeslett, kan du jo alltids ta en titt på World Time Server.