Samsung Ativ One har blitt langt lekrere siden førsteutgaven fra i fjor. Foto: Samsung
Samsung Ativ One har blitt langt lekrere siden førsteutgaven fra i fjor. Foto: SamsungVis mer

Ativ One 7 2014 Edition - nå skal Samsung utfordre iMac

Lekker design og rikelige muligheter.

Flere og flere som liker å jobbe stasjonært, velger en såkalt alt-i-ett-løsning, der hele PC-innmaten sitter i skjermen.

Det finnes en rekke slike løsninger på markedet, aller mest kjent er kanskje iMac-en fra Apple. Den har vært på markedet i mange år, og har blitt stadig tynnere og mer elegant.

Les vår test av siste generasjon iMac - terningkast 6

Lekkerbisken

Nå kommer også Samsung til bordet med sin annengenerasjon Ativ One 7, som har fått tilnavnet 2014 Edition. Denne ble vist fram under årets CES-messe i Las Vegas, og har fått et mye mykere uttrykk enn forgjengeren.

Maskinen er hvit, akkurat som iMac-en, og har fått en utforming som minner sterkt om deres Galaxy-nettbrett. Den er imidlertid langt større - 24 tommer for å være nøyaktig.

Ativ One 7 2014 Edition skal da også har sterke koblinger til Galaxy-produktene, både mobiler og nettbrett, blant annet skal de kunne snakke sammen og overføre data og streame musikk og video uten behov for kabler og andre innretninger.

Ativ One 7 2014 Edition - nå skal Samsung utfordre iMac
Ativ One 7 2014 Edition - nå skal Samsung utfordre iMac

(Fortsetter etter bildene)Godt utstyrt

På innsiden sitter siste generasjon Intel Core i-prosessor, og her skal være rikelig med plass til lagringsenheter (1 x mSATA til SSD og 2 x 2,5" plasser til SSD/harddisker. Skjermen har full HD-oppløsning, 1920 x 1080 piksler og er dekket av et antirefleks-belegg. Den kommer både i versjoner med og uten berøring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På baksiden finner du 2 x USB 3.0-porter, 2 x USB 2.0-porter, minnekortleser og både HDMI-inngang og utgang. Du kan altså koble til annet utstyr til maskinen, for eksempel Xbox, Playstation, Blu-ray-spiller eller TV-boks.

Klar i februar

Maskinen kommer i en rekke forskjellige konfigurasjoner, og kommer på markedet i februar - først i Sør-Korea. Priser er foreløpig ikke kjent, og vi har heller ikke fått noen indikasjoner på når den blir å se i Norge.

Flere saker fra CES 2014