Samsung Ativ One har blitt langt lekrere siden førsteutgaven fra i fjor. Foto: Samsung
Samsung Ativ One har blitt langt lekrere siden førsteutgaven fra i fjor. Foto: SamsungVis mer

Ativ One 7 2014 Edition - nå skal Samsung utfordre iMac

Lekker design og rikelige muligheter.

Flere og flere som liker å jobbe stasjonært, velger en såkalt alt-i-ett-løsning, der hele PC-innmaten sitter i skjermen.

Det finnes en rekke slike løsninger på markedet, aller mest kjent er kanskje iMac-en fra Apple. Den har vært på markedet i mange år, og har blitt stadig tynnere og mer elegant.

Les vår test av siste generasjon iMac - terningkast 6

Lekkerbisken

Nå kommer også Samsung til bordet med sin annengenerasjon Ativ One 7, som har fått tilnavnet 2014 Edition. Denne ble vist fram under årets CES-messe i Las Vegas, og har fått et mye mykere uttrykk enn forgjengeren.

Maskinen er hvit, akkurat som iMac-en, og har fått en utforming som minner sterkt om deres Galaxy-nettbrett. Den er imidlertid langt større - 24 tommer for å være nøyaktig.

Ativ One 7 2014 Edition skal da også har sterke koblinger til Galaxy-produktene, både mobiler og nettbrett, blant annet skal de kunne snakke sammen og overføre data og streame musikk og video uten behov for kabler og andre innretninger.

(Fortsetter etter bildene)Godt utstyrt

På innsiden sitter siste generasjon Intel Core i-prosessor, og her skal være rikelig med plass til lagringsenheter (1 x mSATA til SSD og 2 x 2,5" plasser til SSD/harddisker. Skjermen har full HD-oppløsning, 1920 x 1080 piksler og er dekket av et antirefleks-belegg. Den kommer både i versjoner med og uten berøring.

På baksiden finner du 2 x USB 3.0-porter, 2 x USB 2.0-porter, minnekortleser og både HDMI-inngang og utgang. Du kan altså koble til annet utstyr til maskinen, for eksempel Xbox, Playstation, Blu-ray-spiller eller TV-boks.

Klar i februar

Maskinen kommer i en rekke forskjellige konfigurasjoner, og kommer på markedet i februar - først i Sør-Korea. Priser er foreløpig ikke kjent, og vi har heller ikke fått noen indikasjoner på når den blir å se i Norge.

Flere saker fra CES 2014