ATI slår knockout på Nvidia - også på bærbare PCer

ATI og Nvidia slåss om å levere den raskeste grafikken til PCer. Ikke bare stasjonære, men også bærbare. Vi har sammenlignet 3D-ytelsen på de to raskeste grafikkløsningene for bærbare PCer.

Publisert
Sist oppdatert
Slik ser altså grafikkortene ut.
Slik ser altså grafikkortene ut. Vis mer

ATI slår knockout på Nvidia - også på bærbare PCer

  1. Slik byttet vi grafikkort


I vår test av grafikkort har vi for lengst avslørt at ATI Radeon 9700 for tiden er det overlegent raskeste grafikkbrikken på markedet. Ganske bemerkelsesverdig, egentlig, siden Nvidia har vært ubestridt ener på dette området i flere år.

Her finner du vår store test av grafikkort - for stasjonære PCer.

Spillmaskiner

For et par år tilbake var det de færreste som tenkte på bærbare PCer som spillemaskiner. Dette er i ferd med å endre seg. Kraftige bærbare PCer med lynkjappe grafikkort blir mer og mer vanlig, og igjen er det to aktører som kjemper om å levere de raskeste løsningene. Du rettet riktig; ATI og Nvidia.

Våre tester av bærbare PCer viser at selv de mest krevende nye spillene kan kjøres glatt og uten hakking i høye oppløsninger, dersom maskinen er utstyrt med grafikkbrikken ATI Radeon Mobility 9000 eller Nvidia Geforce 4 Go.

Duellen

Det er ganske fornøyelig å følge skjermbildene mens 3DMark 2001SE måler grafikkytelsen
Det er ganske fornøyelig å følge skjermbildene mens 3DMark 2001SE måler grafikkytelsen Vis mer


Vi var nysgjerrige på hvilken av disse brikkene som produserer den raskeste grafikken, og derfor lånte vi en kraftig bærbar fra Dell for å teste dette i praksis. Maskinen ble levert med Nvidia Geforce 4 Go-kort installert, og et ATI Radeon Mobility 9000-kort fulgte med løst.

Etter å ha kjørt diverse ytelsestester med Geforce-kortet, skrudde vi opp maskinen og byttet det med ATI-kortet.

Klikk her for å se hvordan vi gjorde det i praksis

Etter å ha kjørt de samme ytelsestestene med ATI-kortet, er det ikke noen tvil om hvilken løsning som gir mest ytelse.

ATI slår knockout på Nvidia - også på bærbare PCer


ATI Radeon Mobility 9000 er opptil 38% raskere i våre målinger foretatt i 3DMark 2002 (1024x768x16, HW). I samme test, med 32 bits fargedybde, var ATI-kortet 29% raskere. Det må kalles sensasjonelt bra. Absolutt alle de avanserte spillscenene fra testen forløp uten noen form for hakking, selv ved høyeste detaljgjengivelse.

ATI slår knockout på Nvidia - også på bærbare PCer


Vi testet også kortene med Quake III Arena, og med Nvidia-kortet oppnådde vi 124 bilder pr sekund i 1024x768x32 oppløsning, mot 143 bilder pr sekund med ATI-kortet. ATI-kortet var altså 16% raskere. Vi legger til at Quake III Arena kjører bra med 40 bilder pr sekund...

Det ryktes at Nvidia har flere ess i ermet, og vi gleder oss til å følge kampen videre.

OPPDATERT: Vi brukte de siste offisielle driverne fra ATI og Nvidia, uten noen form for optimalisering. Nvidia-kortet var utstyrt med Geforce 4 Go 440-brikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer