ATI lanserer nytt alt-i-ett grafikkort

ATI lanserer nytt alt-i-ett grafikkort

Grafikkortprodusenten ATI har nettopp kommet med detaljer om sitt nye kort, som er basert på den nye Radeon-brikken. All-In-Wonder Radeon er navnet, og det er ikke mye dette kortet ikke klarer!

Publisert

Det er ikke overraskende at ATI nå kommer med et slikt alt-i-ett-produkt etter at selskapet nylig lanserte en ny prosessor. Det er en tradisjon selskapet har fulgt lenge, og nå vil altså brukerne ha valget mellom et rent spillkort eller et spillkort med kraftige videoredigeringsfunksjoner i tillegg. For det er akkurat det All-In-Wonder-kortet er.

Hva består vidunderet av?

Kjernen i grafikkortet er den nye Radeon 2D/3D-grafikkprosessoren. Radeon er ATIs svar på brikker som GeForce 2, og er i følge tester vi har lest, en meget verdig konkurrent. Vi har ikke testet kortet selv, siden det enda ikke er tilgjengelig i Norge.

Radeon støtter avanserte grafikkteknologier som Transform & Lighting, kantutjevning og avanserte teksturteknologier. I tillegg har brikken en svært høy fillrate og minnebåndbredde. Alt i alt betyr dette svært høy spillytelse og visuell kvalitet.

Men dette er ikke alt. All-In-Wonder er et kort for videoentusiasten, og byr på mange redigeringsmuligheter.

For det første har grafikkortet en TV-tuner, som lar deg se på 125 kanaler, ta opp programmer på harddisken, fryse bilder og zoome inn på detaljene pluss flere andre funksjoner.

Kortet lar deg ta opp video i MPEG-2-format (via S-video-inngang) i 720x480-oppløsning, med 30 bilder i sekundet. Disse filmklippene kan deretter redigeres med medfølgende programvare.

Selvsagt har grafikkortet TV-utgang og digital DVI-utgang, og det er fullt mulig å koble kortet direkte til en videospiller for å ta opp innhold. ATI er også kjent for sin gode støtte for DVD, og dette kortet er intet unntak. Det har blant annet digitalt audiouttak for kobling til et surround-lydsystem.

Kortet har 32 MB DDR RAM. Det støtter Windows 98, 2000 og ME. Medfølgende programvare inkluderer Ulead Videostudio og Merlin VR. I følge ATI vil kortet være tilgjengelig i Europa i løpet av oktober, men det er uvisst når det kommer til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer