ATI All-in-Wonder 128: TV, video og grafikkort

Flere og flere produsenter prøver å stappe mest mulig inn i ett enkelt grafikkort. ATIs siste skudd på stammen gjør nettopp dette, og det hele høres svært imponerende ut.

All-in-Wonder tilbyr deg en kombinasjon av kraftig grafikk (RAGE 128-brikken), og TV/video-relaterte finesser. Kortet fungerer som en digital videospiller med mange avanserte muligheter. Kortet har en egen TV-mottaker som gjør at du kan se på TV på PC-skjermen, men dette er ikke alt.

Det er også mulig å ta opp TV-sendingen på harddisken, men du behøver ikke å være tilstede. Det er nemlig fullt mulig å stille inn programvaren til å ta opp på et bestemt tidspunkt, akkurat som på en hvilken som helst videospiller.

Men å starte opptaket når et bestemt ord blir sagt i programmet – det kan ikke videoen din! Eller hva med å ta opp et program og lage en rekke bilder av sendingen slik at du kan skrive dem ut senere, zoome inn på det du måtte se på for øyeblikket eller sjekke hva som skjer på andre kanaler uten å forlate det du ser på – det kan heller ikke den vanlige videoen.

Filmklipp du har lagret på din harddisk kan du senere sende til en CD- eller DVD-brenner eller en vanlig videospiller. Slik kan du ta vare på dine ”produksjoner” uten å måtte kjøpe nye harddisker hele tiden.

Grafikken

Kjernen i kortet er ATIs nyeste grafikkbrikke RAGE 128. Denne brikken gir kjapp 2D- og 3D-grafikk, støtte for DirectX 6/OpenGL og oppløsninger opp til 1920x1200 i 2D, og 1920x1440 i 3D. Kortet vil komme i 16 og 32 MB utgaver for enten AGP eller PCI.

Hva med videoredigering?

Pressemeldingen fra ATI har ingen tekniske detaljer om muligheten for å redigere hjemmevideoen ved hjelp av dette kortet, men påpeker at det er innganger både for super-VHS og Composite.

Hvis kortet er i stand til å digitalisere video med noenlunde god kvalitet, vil det bli en sterk konkurrent til Matrox Marvel G200 som er en lignende multifunksjons-pakke med en rekke videorelaterte funksjoner pluss TV-tuner for de som ønsker det.

Vi vil teste både Matrox Marvel G200 og ATI-kortet i løpet av våren.