Athlon med DDR-minne på kjøpet

Intel buntet RAMBUS-minne med Pentium 4 prosessorene, nå svarer AMD med et tilsvarende opplegg for DDR SDRAM-minne.

For å få opp farten på salget av Pentium 4 og det overprisede og lite populære Rambus-minnet, brukte Intel et eldgammelt triks. Knivselgere på gaten er jo mestere i kunsten, å legge ved masse ekstra gratis skrot når du kjøper den fantastiske kniven som skjærer tomater i løvtynne skiver nesten bare ved sin egen vekt …

For Intels vedkommende får man to Rambus minnemoduler på 64 eller 128 MB når du kjøper en Pentium 4. Effekten av dette er selvfølgelig et vesentlig prisfall på den komplette PCen, både for selvbyggere og PC-produsenter.

AMD svarer

DDR-SDRAM er langt rimeligere enn Rambus, men AMD vil ha større markedsandeler. Derfor vil de fra nå av bunte en 128 MB DDR SDRAM med sitt nyeste 761-brikkesett til en pris som er vesentlig lavere enn begge kjøpt separat.

Dette kommer med andre ord først og fremst hovedkortprodusentene til gode, som så må gi gevinsten videre til PC-produsentene og eventuelt selvbyggerne som kjøper hovedkort.

Det beste brikkesettet?

Hovedkort for Athlon med 761-brikkesettet rapporteres både å gi vesentlig høyere ytelse og være langt mer stabilt enn hovedkort med brikkesett fra Via. Spesielt merkes dette ved tidskritiske operasjoner som digitalisering av Video og prosessering av lyd i sanntid.

Her vil selv det minste avbrekk i datastrømmen enten resultere i tap av bilder eller høres som knitring/spraking i lyden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med denne buntingen av DDR-SDRAM og samtidig bedre ytelse for krevende bruk, seiler hovedkort med AMD sitt eget brikkesett opp som en klar vinner sammenlignet med hovedkonkurrenten Via, som allerede har et lignende opplegg, og Ali som også tilbyr et brikkesett for Athlon som støtter DDR SDRAM.