Athlon blir raskere

Det nye brikkesettet fra VIA Technologies, KT266A, gjør AMD Athlon/Duron-baserte PCer mye raskere enn med dagens brikkesett.

Athlon blir raskere

Ferske tester fra Tom's Hardware Guide tyder på at det nye brikkesettet fører til til dels dramatiske forbedringer i PC-ytelsen.

Forbedringer over alt

KT266A støtter DDR-SDRAM minne, og er en forbedret utgave av KT266 som så dagens lys tidligere i år.

Ytelsestestene som ble utført av Tom's Hardware Guide viste forbedringer på alle områder, fra kontorapplikasjoner til grafikkrevende applikasjoner og spill. Forbedringene lå i snitt på rundt 10% i forhold til forgjengeren og konkurrenter, først og fremst på grunn av at store forbedringer i minnehåndteringen.

Nok en seier for AMD

Kilder Tom's Hardware Guide har vært i kontakt med har uttalt at minnehåndteringen er bedre her enn hos P4X266, VIAS brikkesett for Pentium4-prosessorer. Resultatet kan bli at AMD og Athlon-prosessorer vil henge med i hastighetskappløpet med Pentium4 i overskuelig fremtid.

KT266A er lansert, og nye hovedkort utstyrt med brikkesettet er like om hjørnet. Det gir en god grunn til å vente med å oppgradere med nytt hovedkort til disse foreligger i butikkene.

(Kilde: Tom's Hardware Guide)

Linker:
Produktinformasjon KT266A
Tom's Hardware Guide