Asus V8200 Deluxe

Vi har nå testet den mest komplette grafikkortløsningen du får kjøpt for tiden – V8200 Deluxe fra Asus. Vi er imponert, men det koster flesk.

Asus V8200 Deluxe
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Asus V8200-serien består av to varianter – én basisutgave, som kun inkluderer det GeForce 3-baserte grafikkortet og nødvendig programvare, samt Deluxe-utgaven som vi nå har testet.
Deluxe-utgaven av kortet har funksjonalitet som bør tilfredstille ikke bare den mest kresne spilleren, men også de som ønsker seg gode videoredigeringsmuligheter.

LES OGSÅ:

Kortet har utgang til TV, videoinngang og støtte for 3D-briller (som følger med). I tillegg får du rikt med programvare for videoredigering og videoavspilling, DVD-programvare, program for overklokking av kortet og tre spill – Messiah, Sacrifice og Star Trek: New Worlds. Dette er temmelig mye funksjonalitet for pengene.

Selve kortet har de samme spesifikasjonene som andre kort basert på den samme brikken: 64 MB DDR RAM klokket til 460 MHz, 200 MHz kjerne, og all den avanserte funksjonaliteten som nfiniteFX-teknologien tillater. Som vi tidligere har skrevet er GeForce 3 den første DirectX 8-kompatible grafikkprosessoren som tillater utviklerne å programmere egne, svært avanserte spesialeffekter.

Ytelse

Vi har fra før sett på ytelsen til CardExpert GeForce 3-kortet, og var imponert over hastigheten til denne løsningen, også i dagens spill. Det er også tilfellet med kortet til Asus, som tross alt baserer seg på den samme teknologien. Det finnes forskjeller mellom de to kortene, men de er så minimale at en gjennomsnittlig bruker vil aldri merke dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Quake III Arena klarer V8200 92,8 bilder i sekundet i 1280x1024-oppløsning og MAX-kvalitet. I 1600x1200-oppløsning og MAX-kvalitet klarer kortet svært respektable 75,6 bilder i sekundet. Vi overklokket også kortet til 220/500 MHz, og fikk da hele 80,8 bilder i sekundet i 1600x1200-oppløsning. Svært bra.

3DMark 2001-tallene er også svært like de resultatene vi fikk fra CardExpert-kortet.

Vi prøvde også de forskjellige kantutjevning-modusene som GeForce 3 byr på, både Quincunx og 4x. Hastigheten ble redusert, i Quinkcunx-moduset, til 42,7 bilder i sekundet i 1280x1024-oppløsning i Quake III, mens med 4x Anti-Aliasing måtte vi finne oss i kun 32,3 bilder i sekundet. Hvis du vil bruke kantutjevning, er det Quincunx-moduset som både byr på flott bildekvalitet og god hastighet.

Konklusjon

Asus V8200 er et GeForce 3-kort, hvilket betyr at det egner seg perfekt til spill, både dagens titler og kommende spill som vil utnytte den utvidede funksjonaliteten til brikken. Du finner ikke noen bedre egnet grafikkbrikke akkurat nå, men det kan lønne seg å vente hvis du allerede har et kraftig grafikkort basert på for eksempel GeForce 2 Ultra.

Spørsmålet er da om du trenger all den ekstra videofunksjonaliteten kortet har. Enkelt og greit – har du ikke planer om å jobbe med videoredigering eller lignende ting, kjøp heller CardExpert-kortet som er billigere. Asus V8200 Deluxe koster 4,764 kroner hos Komplett Data, og er verdt pengene hvis du ønsker deg alle funksjonene til kortet.