Asus Transformer Prime blir oppfølgeren til populære EEE Pad Transformer og har en firekjernes prosessor fra Nvidia.
Asus Transformer Prime blir oppfølgeren til populære EEE Pad Transformer og har en firekjernes prosessor fra Nvidia.Vis mer

Asus Transformer Prime på vei

Android-nettbrett med firekjerners prosessor.

Få Android-nettbrett har imponert oss like mye som Asus EEE Pad Transformer; en hybridløsning mellom nettbrett og bærbar PC der det følger med et fysisk tastatur som du kan docke nettbrettet i, og som i tillegg dobler batterilevetiden.

Nå er oppfølgeren snart på vei, og Asus Transformer Prime ser ut til å bli en svært interessant krabat, med firekjerners Nvidia Tegra-prosessor og 10 tommers skjerm. Selv om enheten bare er 8,3 millimeter tykk (uten tastaturet), har den både USB-port og HDMI-utgang, samt SD-kortleser.

Det er faktisk enda tynnere enn Samsung Galaxy Tab 10.1, som er det tynneste nettbrettet i dagens marked. Transformer Prime ser også ut til å ha noenlunde samme design som selskapets Zenbook, som for øvrig er på vei til vår testlab.

Nettbrettet vil få 14,5 timers batterilevetid (vi regner med at dette gjelder med tastaturet koblet i) og lanseres i løpet av første kvartal neste år.

DinSide tester nettbrett

Asus Transformer Prime på vei


Det var styreformann Jonney Shih som viste frem nettbrettet på konferansen AsiaD. Han kunne også fortelle at Asus planla å oppgradere sine eksisterende nettbrett med den nye Android-versjonen, Ice Cream Sandwich, allerede før året var omme.

Dermed har eksisterende Transformer-eiere enda en ting å glede seg til når vi snart nærmer oss jul.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den offisielle annonseringen av Asus Transformer Prime finner sted 8. november der vi regner med at flere detaljer avsløres.

Under ser du teaser-videoen for Transformer Prime: