Asus sitt bidrag i hybrid-segmentet er en PC med dobbel skjerm. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Asus sitt bidrag i hybrid-segmentet er en PC med dobbel skjerm. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Asus Taichi: PC med to skjermer

Er dette den perfekte hybrid?

(London, DinSide Data): Windows 8 er bare to dager unna, og alle de store PC-produsentene benytter anledningen til å oppdatere sine PC-kolleksjoner i disse dager.

Stikkordet for mange er touch - og i tiden fram mot jul vil vi se en rekke bærbare PC-er med berøringsfølsomme skjermer. Dette skyldes først og fremst Modern UI i Windows 8, det nye grensesnittet som er optimalisert for fingerstyring.

Beste fra to verdener?

En annen produktgruppe som mange PC-produsenter setter sin lit til skal skyte fart i høst er nettbrett, og hybrider - for eksempel nettbrett som kan settes i en tastatur-dokk og dermed fungere som både PC og nettbrett.

Dell har valgt en litt annen tilnærming til hybrid-konseptet, med sin XPS Duo 12. Der kan skjermen vendes og klappes med baksiden over tastaturet, og dermed forvandles den til et nettbrett med berøringsfølsom skjerm.

Les også: Verdens letteste 13,3-tommer

Tenker helt nytt

Minst like oppsiktsvekkende er den nye oppfinnelsen fra Asus, og modellen Taichi. Dette er en bærbar PC med 11,6" skjerm på begge sider av lokket. Begge skjermene har dessuten full HD-oppløsning, og er av IPS-typen som blant annet gir god lysstyrke og fargegjengivelse uansett vinkel. Operativsystemet er naturligvis Windows 8.

Les også: Slik blir Samsungs Win 8-PCer og nettbrett!

Artikkelen fortsetter under annonsen

På siden vendt mot tastaturet er det en standard, matt skjerm som ikke er berøringsfølsom, mens skjermen på andre siden er blank, berøringsfølsom og dekket av meget sterkt Gorilla-glass. Skjermene kan vise samme eller forskjellig bilde, og den ytre skjermen kan naturligvis også enkelt skrus av.

Interessen for Taichi var stor blant de fremmøtte journalistene.
Interessen for Taichi var stor blant de fremmøtte journalistene. Vis mer


Her ser du en video av PC-en:


Men hva skal man med to skjermer? Jo, først og fremst skal du enkelt kunne stenge lokket og fortsette å jobbe ved hjelp av berøring, a la nettbrett. Asus ser imidlertid også for seg flere andre scenarier, for eksempel kan man sitte i et møte og vise en PowerPoint-presentasjon på skjermen som er vendt mot møtedeltakerne. Et annet scenario kan være at mor jobber på PC-en mens barna ser på film eller bruker den berøringsfølsomme skjermen på baksiden til lek og læring.

Potent nok

Taichi veier kun 1,25 kg, og er basert på Ultrabook-spesifikasjonene fra Intel. Det betyr blant annet Intel Core i5-3317U eller i7-3517U prosessor, 4 GB RAM og 128 eller 256 GB SSD. Støtte for trådløs overføring av skjermbilde til TV er også på plass (Intel WiDi), samt både NFS og Bluetooth 4.0. Her er også baklyst tastatur, to USB 3.0-porter og et 6-cellers batteri.

Taichi fungerer også som en vanlig Ultrabook med svært høyoppløst skjerm.
Taichi fungerer også som en vanlig Ultrabook med svært høyoppløst skjerm. Vis mer


Maskinen er ventet til Norge i november. Prisen på modellen med i5-3317U-prosessor og 256 GB SSD er ventet å ligge på 13.499 norske kroner inkl mva (veiledende). Vi satser på å få testet Taichi når den blir tilgjengelig.

Samleside: Windows 8