Foto: Asus
Foto: AsusVis mer

ASUS: Stilig tastatur med integrert PC

Hvorfor ikke bygge hele PC-en inn i tastaturet?

Asus har nylig vunnet 36 priser hos Taiwan Excellence Awards, og blant disse var det et spesielt produkt som stakk av med gullet - ASUS EeeKeyboard PC EKB1542. Dette er et ganske unikt produkt, selv om det har klare røtter i PC-verdenens barn- og ungdom.

De første populære hjemmedatamaskinene, Vic 20, ZX 81, Spectrum og Commodore 64 var alle "tastaturer med innebygd datamaskin". De var selvfølgelig ikke i nærheten av hva som tilbys i dag, men idéen er i hovedsak den samme.

Les også: Latterliggjør PS.no kvinnelige PC-kjøpere?

ASUS EeeKeyboard PC EKB1542

30 år etter Vic 20 tar Asus opp tråden og lanserer en maskin som man ikke en gang kunne drømme om den gangen man siklet på en Vic 20 eller Commodore 64.

 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


I stedet for en noe flattrykt brødboks med store taster på, kassettspiller til lagring og Basic som operativsystem får man i dag et elegant og lavt tastatur, med en innebygd berøringsfølsom skjerm på høyre side og trådløs kobling til HD-skjerm.

Ikke nok med det, tastene har bakgrunnsbelysning, og den integrerte 5 tommer store berøringsskjermen kan fungere både som pekeplate og betjeningspanel ala iPhone med snarveier og styreprogrammer.

Overflaten er i aluminium og den er laget for å se ny ut i årevis (ingen blank pianolakk heldigvis).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tastaturmaskinen kommer i juni og vil ha en listepris på 5 499 kroner.

Her er spesifikasjonene:

 Foto: Asus
Foto: Asus Vis merLes også: Billig og stuevennlig PC fra MSI