Asus PadFone og to nye nettbrett

Asus slår på stortromma med to nye nettbrett og en kombinert mobiltelefon og nettbrett-løsning.

Asus Padphone er en telefon som kan dockes i et nettbrett som kan dockes i et tastatur. Og så kan du snakke i en penn. Jada. En penn.
Asus Padphone er en telefon som kan dockes i et nettbrett som kan dockes i et tastatur. Og så kan du snakke i en penn. Jada. En penn.Vis mer

(Barcelona/DinSide) På en pressekonferanse under årets Mobile World Congress viste Asus frem sine produktnyheter denne våren.

Alltid entusiastiske Jonney Shih (Asus-sjef) viste frem nye nettbrett i Transformer Prime-serien. Tidligere har vi testet både EEE Pad Transformer og Transformer Prime, der sistnevnte fikk en sekser på vår terning.

Kombinert nettbrett/telefon

Mest spennende er kanskje Asus PadFone, som er en hybridløsning mellom nettbrett og mobiltelefon. Du kan ganske enkelt docke telefonen i en luke i nettbrettet, og deretter vises innholdet fra mobiltelefonen på nettbrettet slik at du kan fortsette der du slapp. Selve nettbrettet kan altså ikke brukes uten at telefonen står docket i, men gir da femdobbel batterievetid i forhold til telefonen alene når du har docket telefonen.

Nettbrettet kan igjen dockes i et tastatur på samme måte som før, slik at du kan bruke hele løsningen som en bærbar PC (da med nidobbel batterilevetid i forhold til telefonen alene), og Asus viste også frem en ny stylus, som ikke bare kan brukes for å skrible på skjermen, men som også kan brukes for å svare en telefonsamtale dersom telefonen er docket i nettbrettet. Den var faktisk litt fiffig.

I denne luken på baksiden putter du inn PadPhone, og vips, så er telefonen gjort om til et nettbrett.
I denne luken på baksiden putter du inn PadPhone, og vips, så er telefonen gjort om til et nettbrett. Vis mer


En bonus ved denne løsningen er da at du kun trenger det ene SIM-kortet i telefonen for å være på nett enten du velger å bruke PadFone som telefon, nettbrett eller bærbar PC.

Ellers har selve telefonen en 4,3" Super AMOLED-skjerm med qHD-oppløsning (960x540), en Qualcomm Snapdragon S4-prosessor (dobbeltkjerne, 1,5GHz) og et lyssterkt kamera med f/2,2 som største blenderåpning, så også uten tilbehøret ser det ut til å være en habil telefon. Den kommer for øvrig med siste versjon av Android, Ice Cream Sandwich.

PadFone kommer i salg i april, mens en LTE-modell vil bli sluppet i tredje kvartal, altså etter sommeren.

To nye Transformer-nettbrett

700-serien (Asus Transformer Pad Infinity) er på samme måte som tidligere en nettbrett og tastatur-kombinasjon med full HD-oppløsning på skjermen og støtte for LTE (4G). Prosessoren er en Qualcomm Snapdragon S4 (dobbeltkjerne), og altså på papiret ikke like rask som den eksisterende Transformer Prime-modellen. Den har imidlertid støtte for LTE (4G) og 8Mp kamera med f/2,2 som største blenderåpning.

Den nye 700-serien får full HD-oppløsning.
Den nye 700-serien får full HD-oppløsning. Vis mer


Shih vektla også at lyden skulle være veldig god på det nye nettbrettet, noe det selvsagt er umulig å høre i folkehavet her på Barcelona-messen.

300-serien blir solgt i flere forskjellige farger og vil også støtte LTE og i tillegg ha en firekjerners prosessor. Den får det samme kameraet som 700-serien og også det samme lydsystemet, men tilsynelatende ikke full HD-oppløsning på skjermen.

De nye Transformer-nettbrettene kommer i salg i andre kvartal (april-juni), men prisen er foreløpig ukjent.

Flere ferske saker fra Mobile World Congress