Store skjermer med firedobbel HD-oppløsning kommer snart til å bli et vanlig syn. Her er Asus og Lenovo sine ferske nyheter på den fronten. Foto: Asus/Lenovo
Store skjermer med firedobbel HD-oppløsning kommer snart til å bli et vanlig syn. Her er Asus og Lenovo sine ferske nyheter på den fronten. Foto: Asus/LenovoVis mer

Asus og Lenovo klare med rimelig 4K-skjermer for skrivebordet

Prisene går raskt nedover på monitorer med firedobbel HD-oppløsning.

Høy skjermoppløsning er et gjennomgangstema under årets CES i Las Vegas, enten det dreier seg om mobiler, nettbrett, TV-er, PC-er eller monitorer.

Sistnevnte er skjermer for skrivebordet, det er mange av oss som fortsatt er avhengig av en stor arbeidsflate når vi jobber med flere vinduer side om side.

Prisene synker raskt

Det gledelige er at prisene på såkalte 4K-skjermer, altså skjermer med oppløsning på hele 3.840 x 2.160 piksler, er på rask vei nedover. Disse skjermene har en skarphet som er fire ganger bedre enn full HD.

Både Asus og Lenovo har nå vist fram hver sin rene 4K-skjerm i 28" størrelse under årets CES. Og de skal begge få en veiledende pris på 799 dollar når de dukker opp i butikkene senere i år. Det er under 5000 kroner omregnet i norsk valuta, men vi antar at prisene vil ligge en del høyere her hjemme.

Asus sitt bidrag har fått navnet PB287Q, og kan blant annet skilte med responstid på 1ms og innebygde høyttalere. Her er også utgang for hodetelefoner. Skjermen kan justeres i høyden, og kan også brukes på høykant.


Av tilkoblinger finner vi DisplayPort og to HDMI-innganger. En av disse har støtte for MHL, som gjør det enkelt å koble smartmobiler og nettbrett til skjermen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenovo sin modell har fått navnet ThinkVision Pro2840m, og blir en søstermodell til ThinkVision 28 som vi har omtalt tidligere.

Lenovo ThinkVision Pro2840m
Lenovo ThinkVision Pro2840m Vis mer
Begge skjermer kan justeres i vinkel og høyde. Her baksiden av Lenovo-skjermen.
Begge skjermer kan justeres i vinkel og høyde. Her baksiden av Lenovo-skjermen. Vis mer

(Fortsetter etter bildene)Denne ser ut til å ha mye av de samme egenskapene som Asus-skjermen, og er ventet på markedet i april, mens Asus er litt mer vage når de sier 2. kvartal 2014 for sin skjerm.

Få også med deg våre tester av disse 4K-skjermene:

Dell UP3214Q (32 tommer)
Asus PB298Q (29 tommer)

Flere saker fra CES 2014