Så enkelt kan du plassere programvinduene på en fornuftig måte.
Så enkelt kan du plassere programvinduene på en fornuftig måte.Vis mer

Asus Multiframe Utility ordner vinduene dine

Glimrende verktøy for deg med stor skjerm.

Du visste sikkert at du i Windows 7 kan dra programvinduer helt til venstre og helt til høyre på skjermen, slippe, og vinduene vil tilpasse seg automatisk side om side. Effekten kalles Aero Snap, og undertegnede bruker den hele tiden når jeg jobber på en PC med stor skjerm.

Men Aero Snap er begrenset til kun to vinduer, og de må stå horisontalt mot hverandre. Heldigvis finnes det muligheter for å ordne flere vinduer på en effektiv måte, gjennom tredjepartsprogrammer som for eksempel Asus Multiframe Utility.

Og enda bedre: Dette verktøyet virker ikke bare i Windows 7, men også i Vista og XP. Og det koster ikke en krone å bruke.

Les også: 10 skjulte Windows 7-triks

Slik virker det

Det som i praksis skjer er at når du starter programmet, får du et nytt symbol til venstre for minimer-knappen oppe til høyre i programvinduene dine, så snart du beveger musepekeren over minimer, maksimer og lukk-knappene. Klikker du det nye symbolet, vil du finne ikke mindre enn ni valg for hvordan du vil ordne det aktuelle vinduet - på topp, bunn, sidene, hjørnene eller sentrert. På den måten kan du for eksempel fint plassere fire programvinduer på skjermen, som hver okkuperer 25 prosent av skjermflaten:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Asus Multiframe Utility ordner vinduene dine


Spesielt du som har en stor skjerm med HD-oppløsning eller høyere, vil kunne få en fin effekt av dette - med full oversikt over inntil fire programvinduer samtidig.

Og har du flere skjermer, oppdager programmet det automatisk - og gir deg utvidet mulighet til å sortere vinduer også på de andre skjermene som er tilkoblet PC-en.

Programmet kan du laste ned fra Asus, og krever altså ikke at du har Asus PC.

Samleside: Gratisprogrammer