Asus med rekordstor SSD

Asus lanserte flere nye PCer under CES, blant annet en modell med 512 GB SSD i stedet for harddisk. Det er ny rekord, og markerer en milepæl for harddiskens etterfølger.

Modellen heter ASUS S121, og er en ultraportabel bærbar med 12,2 tommers skjerm. Den er altså litt større enn de populære minibærbare som ble introdusert i sommer, men til gjengjeld får du blant annet både større skjerm og tastatur. Vekten bør heller ikke skremme noen, knappe 1,3 kg veier PCen.

Les også: SSD er harddiskens etterfølger

Strømgjerrig

Men det er flere ting som gjør modellen interessant, ikke minst at den er utstyrt med SSD i stedet for harddisk, og for første gang ser vi 512 GB SSD i bruk. Takket være SSDens lave strømforbruk kombinert med en Intel Atom Z520 prosessor, skal batterilevetiden være så god som 8 timer, i følge Engadget.

Har tatt igjen harddisken

De største mekaniske harddiskene på markedet har i skrivende stund en kapasitet på 1,5 terabytes, eller ca tre ganger så stor i forhold til SSD-en i ASUS S121. De er imidlertid også en god del større rent fysisk, den største kapasiteten for 2,5" disker som sitter i bærbare PCer, er i skrivende stund 500 GB.

Det betyr altså at SSD nå har tatt igjen - og passert harddisken med hensyn til kapasitet i bærbare PCer.

Foreløpig er prisene en god del høyere pr GB for SSD enn harddisker, men fordelene er likevel mange. SSD bruker mindre strøm, er som regel raskere, tåler mye mer, blir ikke varm, er langt lettere, og ikke minst - du slipper den mekaniske støyen som ofte er knyttet til harddisker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange spår at i 2011 vil det være mer vanlig med SSD enn harddisk i bærbare PCer.

Les også: Nå blir det harddisk-rekord