Mus med integrert pekeplate. Den første i sitt slag, hevder Asus. Foto: Asus
Mus med integrert pekeplate. Den første i sitt slag, hevder Asus. Foto: AsusVis mer

Asus lanserer hybridmusen VivoMouse

Det beste fra to verdener?

Hybridprodukter er i vinden, stadig ser vi for eksempel nye bærbare PC-er som med enkle håndbevegelser kan gjøres om til nettbrett, og nettbrett som kan brukes som telefoner.

Men mus med pekeplate er første gangen vi ser, og Asus hevder da også at de er først i verden med en slik innretning. VivoMouse har de kalt oppfinnelsen, og den har en utforming som minner om en vanlig mus - med unntak av det store «helikopterdekket» på toppen.

Les også: Tastatur med innebygd pekeplate

Full frihet

Dette er i praksis en berøringsfølsom pekeplate, og du kan dermed selv velge om du vil flytte pekeren ved hjelp av berøring, eller om du vil bruke armen og hånda til å gjøre vanlige musebevegelser.

Her demonstreres musen for første gang under årets Computex-messe. Foto: The Verge
Her demonstreres musen for første gang under årets Computex-messe. Foto: The Verge Vis mer


VivoMouse er naturlig nok trådløs, og lar brukeren skrolle ved å bruke to fingre, forstørre og forminske med knipebevegelser, og bruke diverse andre bevegelser for å utføre oppgaver.

Den store pekeplaten har integrerte felter for venstre- og høyreklikk, som benyttes uansett hvilken "modus" du bruker den i.

Kommer

VivoMouse ble vist fram for første gang under årets Computex-messe i Taiwan, som pågår denne uka. Den fungerer i Windows 7 og Windows 8, og kommer på markedet i tredje kvartal i år.

Prisen er foreløpig ikke kjent.

Les også: Dette tastaturet kan du spyle