Asus lanserer 52x CD-brenner

Med den nye brenneren fra Asus skal du kunne brenne en full 700 MB CD på under 2 1/2 minutt. Da begynner vi å nærme oss harddisk-hastighet.

Asus lanserer 52x CD-brenner
Publisert
Sist oppdatert

Mens CD-brennere selges for en slikk og ingenting i butikkene for tiden, fortsetter enkelte produsenter å lansere raskere og raskere løsninger. Sist ut er Asus, som er klar med en 52x brenner (brenner 7,8 MB pr sekund).

CRW-5224a e tar i bruk Mount Rainier-teknologien. CDRW-plater brennes med 24x hastighet, og leser CD-plater med opptil 52x hastighet.

Les også: CD-brennerne ved veis ende?.

Lite å spare

Men dersom du har en 40x-brenner eller raskere, vil det mest sannsynlig være lite å hente på å bytte den ut med en ny 52x. Tester vi selv har utført på de raskeste brennerne, viser at topphastigheten nås først mot slutten av platen, noe som i praksis betyr lavere gjennomsnittshastighet. Dessuten er det som regel andre ting i prosessen som stjeler mest tid, som å ta CDen ut av plasten, finne data som skal brennes, osv.

Mount Rainier og raskere CDRW-brenning er derimot nyheter som kan forsvare en oppgradering.

Her finner du mer informasjon om Asus-brenneren:
Asus CRW-5224a

Også Teac skal i følge rykter på nettet være klar med en 52x-brenner, CD-W552E, men dette har vi ikke fått bekreftet.

Vi satser selvsagt på å teste 52x-brennerne så snart de er tilgjengelige i Norge.

Her finner du Norges største test av CD-brennere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer