Asus VivoTab RT har bare vært på markedet siden april. Nå kuttes produksjonen helt. Foto: Asus
Asus VivoTab RT har bare vært på markedet siden april. Nå kuttes produksjonen helt. Foto: AsusVis mer

Asus kutter Windows RT-brett

Fra vondt til verre for Windows RT.

Windows RT er en Windows-utgave myntet på enheter med såkalt ARM-prosessor, og støtter først og fremst "Modern UI"-apper, og nesten ingen klassiske Windows-programmer. Operativsystemet er til forveksling likt Windows 8, men er altså ikke bakoverkompatibelt.

Les også: TEST: Microsoft Surface Pro - med Windows 8

Tregt salg

Salget av RT-baserte enheter (først og fremst nettbrett) har imidlertid gått svært tregt, og de fleste produsentene av slike enheter har allerede kastet inn håndkledet, deriblant Lenovo.

Nå har også Asus bestemt seg for å gi seg. Selskapet begrunner avgjørelsen om å legge ned produksjonen av VivoTab RT blant annet med at folk foretrekker fortsatt i stor grad klassiske Windows-programmer, programmer som ikke kan kjøres i Windows RT, skriver AllThingsD.com.

VivoTab RT har kun vært på markedet siden april.

Floppet

Tidligere har det kommet fram at Microsoft har tapt store summer på sin satsing på nettbrettet Surface RT. Omtrent samtidig ble prisene på nettbrettet kuttet betydelig. Brettet fikk bra omtale i vår test.

Microsoft har derimot ikke noen offisielle planer om å droppe sin RT-satsing, i hvert fall ikke foreløpig. Analyseselskaper for lengst har anbefalt dem om å gjøre nettopp det, og heller satse for fullt på å videreutvikle Windows 8.