Asus klar med ZENBOOK

Utfordrer Apple med svært like spesifikasjoner som MacBook Air.

Tynt skal det være, når produsentene skal blåse nytt liv i PC-markedet. Foto: Asus
Tynt skal det være, når produsentene skal blåse nytt liv i PC-markedet. Foto: Asus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det bare snakk om dager før de første ultrabook-PC-ene kommer på markedet, og i helgen viste vi Acers første bidrag til denne spennende PC-kategorien. Og nå har turen kommet til Asus. I november kommer det ultrabooks fra både Samsung, Lenovo og Toshiba.

PC-ens fremtid?

Hvis ordet ultrabook ikke sier deg noe, kan vi røpe at det dreier seg om syltynne, bærbare PC-er (under 2 cm tykke) - uten optisk drev, og der harddisken er byttet ut med SSD.

Vekten skal ikke overstige 1,4 kg, og i motsetning til netbooks (minibærbare), dreier det seg om maskiner med med fullblods ytelse (CULV Intel Core i-prosessor) og som også er utstyrt med fullversjoner av Windows 7.

Apple først

Apple var først ute med sin MacBook Air, i 2008. Siste generasjon kom i sommer, og den passer som hånd i hanske til ultrabook-spesifikasjonene, som Intel definerte tidligere i år. Air kommer i to størrelse, 11- og 13-tommere, og det samme gjør Asus ZENBOOK. Spesifikasjonene sier følgende:

image: Asus klar med ZENBOOK


13-tommeren er spesielt spennende, siden den er priset godt under tilsvarende MacBook Air, har kraftigere prosessor, og dessuten byr på høyere skjermoppløsning i bredden.

MacBook Air 13,3" fikk forresten terningkast 6 i vår test.

Kabinettet er i sin helhet dekket av aluminium, og skal i følge Asus være klar til bruk fra dvalemodus på 2 sekunder. Standby-tiden er oppgitt til 2 uker.

Oppdatert på det meste

Maskinen støtter Bluetooth 4.0, og er også utstyrt med en microHDMI-utgang, en miniVGA-utgang, USB 3.0-port (og en USB 2.0), samt høyttalere fra Bang & Olufsen.13-tommeren har også en SD-kortleser.

Både UX21 og UX31 er på vei til butikkene, og skal kunne forhåndsbestilles hos flere leverandører fra 17. oktober. DinSide håper å være blant de første som kan publisere en test av en av modellene.

Under har vi samlet noen flere bilder av ZENBOOK.

 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


Ferske PC-tester

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!