Asus Eee PC 1225B kommer i en rekke farger, og er en godt utstyrt minibærbar, på papiret er den kraftig nok til de fleste oppgaver. Foto: Asus
Asus Eee PC 1225B kommer i en rekke farger, og er en godt utstyrt minibærbar, på papiret er den kraftig nok til de fleste oppgaver. Foto: AsusVis mer

Asus gir ikke opp netbook-satsing

Klar med ny modell.

De minibærbare PC-ene, eller netbookene, hadde sin storhetstid for et par år tilbake, men helt siden nettbrettene entret arenaen har interessen blant publikum vært tilbakegående. Produsentene har også begynt å miste interessen for disse rimelige maskinene, blant annet på grunn av små marginer.

Les også: Disse PC-ene kan vi anbefale

Mer moden

Men Asus er blant dem som følger opp med nye modeller i 2012, og det er en ny og mer moden generasjon minibærbare vi nå er vitne til. Og man kan jo stille spørsmålstegn ved hvor grensen mellom de forskjellige kategoriene PC-er går, for Eee PC 1225B er langt på vei en fullblods PC. Riktig nok i kompakt innpakning.

Skjermen måler 11,6 tommer, og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Det er samme oppløsning som er vanlig på PC-er med skjermer inntil 15,6 tommer. Det betyr at du får plass til like mye informasjon på skjermen, i mer kompakt utførelse. Vekten er 1,44 kg

Modellen kommer med to forskjellige AMD-prosessorer, E450 og C60, hvor den første er klart sterkest. Vi har testet flere PC-er med lillebror E350, og kan bekrefte at denne gir en helt annen og bedre totalopplevelse enn på de fleste Intel Atom-prosessor-baserte minibærbare vi har testet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sist ute var forgjengeren 1215B, som fikk en femmer på terningen i vår test.

Godt utstyrt

Maskinen kan dessuten leveres med inntil 4 GB RAM (tidligere var 1 GB vanlig), og fullverdig Windows Home Premium 7 64 bit, der tidligere minibærbare gjerne var utstyrt med Windows 7 Starter - med mange begrensninger.

Harddisken er på inntil 750 GB, og maskinen er for øvrig utstyrt med en USB 2.0-port og to USB 3.0-porter, HDMI-utgang for enkel TV-tilkobling, webkamera, trådløst nettverk (b/g/n). Batterilevetiden er på inntil 7 timer, lover Asus.

Asus har foreløpig ikke sagt noe om når modellen blir tilgjengelig i butikkene, men vi har grunn til å tro at det skjer nå i første kvartal. Priser er heller ikke kjent foreløpig, men forgjengeren får du for rundt 3000 kroner. Du finner mer informasjon om modellen hos Asus.

Alltid oppdaterte PC-tester