Med dobbel SSD, kraftig prosessor og grafikkort - og "retina-skjerm", bli dette av de aller kraftigste ultrabooks på markedet. Foto: Alle bilder - Asus
Med dobbel SSD, kraftig prosessor og grafikkort - og "retina-skjerm", bli dette av de aller kraftigste ultrabooks på markedet. Foto: Alle bilder - AsusVis mer

Asus flytter grenser med ny ultrabook

Nye Zenbook U500VZ får ekstrem skjermoppløsning og dobbel SSD.

Asus bekrefter at de vil være klare med en svært kraftig ultrabook i sommer, med spesifikasjoner som overgår det meste av hva vi har sett så langt. Modellen det er snakk om er Asus Zenbook U500VZ, en PC med 15,6" matt IPS-skjerm med oppløsning på hele 2.880 x 1.620 piksler. Og hvis du lurte: Dette er ingen berøringsskjerm.

Forgjengeren i seriene kronet vi forresten med terningkast 6 i fjor høst.

Til sammenligning har 15" MacBook Pros Retina-skjerm 2.880 x 1.800 piksler, og Google Chromebook Pixels skjerm har 2.560 x 1.700 piksler. Toshibas Kirabook kan skilte med 2.560 x 1.440 piksler på en litt mindre skjerm.

Aller høyest oppløsning har imidlertid annonserte HP Envy 14 TouchSmart Ultrabook, med 3.200 x 1.800 piksler på en 14" skjerm.

Les også: Beste PC-en vi har testet

Kraftige saker

Det som imidlertid gjør U500VZ ekstra interessant er innmaten. Her sitter nemig en Intel i7-3632QM firekjernet prosessor og et nVidia GT 650M grafikkort, 8 GB RAM og to stk SSD-er, hver på 256 GB. Disse er satt i RAID 0, og dermed blir lagringskapasiteten hele 512 GB. Operativsystemet er Windows 8.

For øvrig støtter PC-en trådløst nett (802.11agn), Intel Wireless Display (WiDi) og Bluetooth 4.0. Det følger også med en ekstern subwoofer og PC-bag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere bilder:

Med dobbel SSD, kraftig prosessor og grafikkort - og "retina-skjerm", bli dette av de aller kraftigste ultrabooks på markedet. Foto: Alle bilder - Asus


Ikke Haswell - foreløpig

Dette blir utvilsomt en av de aller kraftigste ultrabookene på markedet, men noen vil sikkert reagere på at den er utstyrt med tredje generasjon Core i7-prosessor, og ikke fjerde generasjon - som kommer på markedet i neste uke. En av fordelene med "Haswell"-generasjonen er lavere strømbruk.

Batteritiden kommer uansett sannsynligvis til å bli god, takket være et 8-cellers batteri.

Veiledende pris her i Norge blir 15.990 kroner, og modellen er allerede på plass i varelisten til Komplett, med antatt leveringsdato 17. juli.

Les også: Derfor bør du vente med å kjøpe ny PC