Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

ASUS-bærbare har minst feil etter tre år

Omfattende rapport levner ingen tvil. Asus og Toshiba er mest pålitelige.

SquareTrade er et selskap som håndterer garantier og reklamasjoner for PC-forhandlere i USA. Nylig presenterte de en rapport som innbefattet salgs- og servicehistorikken til hele 30.000 bærbare datamaskiner over en treårsperiode.

I rapporten viste det seg at PC-merket som sjeldnest var noe feil ved de første tre årene, var ASUS, med reilrate på 15,6%. Hakk i hæl havnet Toshiba med 15,7%, og på tredjeplass havnet Sony med 16,8%.

Apples Mac-maskiner havnet på fjerdeplass, med 17,4%, i følge rapporten, som er blitt referert til i amerikanske Computerworld.

Overrasket

I snitt oppstår maskinvarefeil på 4,7% av de bærbare PC-ene det første året, 12,7% i løpet av andre året, og 20,4% før det tredje året er omme, i følge rapporten.

- Det er ikke så overraskende at Apple havnet på fjerdplass. Langt mer overraskende er det at ASUS havnet helt på topp, forteller Vince Tseng, visemarkedssjef i SquareTrade til avisen. - Resultatene våre avviker ikke så mye i forhold til andre rapporter, som Consumer Reports, sier han.

Av de ni PC-produsentene i oversikten havnet HP nederst. I løpet av en treårsperiode kom det inn meldinger om maskinvarefeil på hele 25,6% av de bærbare HP-maskinene, skriver Computerworld.

Hele rapporten kan lastes ned her (PDF-format).

Kilde: Computerworld.com

Les også: Her er Norges billigste bærbare