ASUS Eee Pad EP121 Foto: Asus
ASUS Eee Pad EP121 Foto: AsusVis mer

Asus annonserer Eee Pad

Går rett i strupen på Apples iPad.

Asus melder i dag om at de kommer til å lansere to "nettbrett", Pad EP121 og Pad EP101TC. Dette er blant de første offisielt bekreftede virkelige utfordrerne til Apples iPad som ble lansert tidligere i år.

Den største av dem, EP121, har fått en 12-tommers berøringsfølsom skjerm, og den skal ifølge Asus være "blant verdens mest følsomme og nøyaktige skjermer".

På innsiden sitter en strømsparende Intel Core 2 Duo CULV-prosessor, og operativsystemet er Windows 7 Home Premium. Dermed kan man kjøre alle de vanlige Windows-programmene 91% av PC-brukerne er vant til, noe som definitivt vil tale til Asus fordel.

Les også: Trekker iPad-utfordrere fra lanseringsplanen

Trumfkortet

Forøvrig har EP121 innebygd webkamera, minnekortleser, samt minst én USB-port. Alt dette mangler på iPad-en. Det skal også være en dokking-kontakt for eksternt tastatur.

Batterilevetiden skal være inntil 10 timer, litt mindre enn for iPad.

Pad EP101TC er mindre, den har en 10-tommers skjerm og veier 675 gram- omtrent som iPad-en. Tykkelsen er 12,2 mm. Denne kjører Windows Embedded Compact 7, men utover dette er opplysningene så langt få.

ASUS Eee Pad EP101TC Foto: Asus
ASUS Eee Pad EP101TC Foto: Asus Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Prismessig vil de ligge på mellom 399 og 499 amerikanske dollar, ifølge Engadget, som har snakket med Asus. Dessverre ser det ikke ut til at Pad-serien vil være tilgjengelig i butikkene før over jul, skriver Engadget.

Artikkelen fortsetter under annonsen