Asono Hubb

Bærbare videospillere blir stadig mer populære, og flere modeller dukker opp hele tiden. Vi har tilbrakt noen uker med Asonos Hubb-spiller, og lurer på om den kan konkurrere?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede prøvd flere harddiskbaserte mediespillere som både støtter avspilling av video, musikk og visning av bilder. Det er en spennende utvikling, selv om slike spillere har fremdeles tendenser til å være store og klumpete på grunn av skjermstørrelsen.

Asono Hubb er i og for seg også en slik spiller, den er absolutt ikke noe særlig lommevennlig - vekten er på 291 gram og den er fysisk stor. Men det betyr også at skjermen er 3.5 tommer stor og viser 262.000 farger. Oppløsningen er på 320x240 piksler.

Mye i pakken

Asono Hubb


Innpakningen til spilleren inneholder mye spennende. Du får med to batterier, et skinnetui, CD med programvare, en dokkestasjon og kabler for tilkobling til TV og PC. Hodetelefoner følger så klart også med.

Dokkestasjonen en en praktisk løsning med flere muligheter. Du kan for eksempel lade opp både spilleren og ekstrabatteriet samtidig. Du kan også bruke spilleren mens du lader opp den via USB, da det er bare USB-tilkoblingen rett til spilleren som lar deg overføre filer.

På selve spilleren finnes det altså også en USB-tilkobling, samt uttak for hodetelefoner og for å koble Hubben til en TV. Langs siden er det også plass til CF-minnekort. Forsiden er logisk nok dominert av skjermen, og det er små høyttalere på hver sin side av den, samt menyknapper og en liten joystick som lar deg navigere rundt.

Ukomplisert, men treg

Skjermen er også trykkfølsom, så flere av menyvalgene kan du få tilgang til bare ved å trykke på skjermen - men vi synes at skjermen reagerte ofte tregt eller ikke i det hele tatt på vår trykking.

Her kan du sette inn CF-minnekort
Her kan du sette inn CF-minnekort Vis mer


Menysystemet virker også ganske tregt og hakkete, men er i alle fall svært brukervennlig. Hovedmenyen består av veldig tydelige og store ikoner som tar oss til filmavspilling, musikkavspilling og bildevisning. Undermenyene er designet som et mappesystem ikke ulik Windows Explorer. Du kan også finne frem til enkeltfiler via en innebygd filbrowser, og spilleren har også grunnleggende PDA-funksjoner som kalkulator, notatblokk og kalender.

Vi merker at skjermen ikke er helt på nivå med for eksempel Creatives Media Center. I menyene har bildet tendenser til å flimre litt, og under filmtitting er fargene noe utvasket. Vi har rett og slett sett bedre, men direkte ille er det ikke heller.

Rask installasjon

Asono Hubb
Oversiktlig filsystem
Oversiktlig filsystem Vis mer


Spilleren er svært lett å installere og komme i gang med. Vi liker det når vi slipper å installere kranglete programvare, men her er det bare å sette USB-kabelen i PCen og overføre filer gjennom Windows Explorer. Det eneste programmet det kan være nyttig å legge inn, er et konverteringsprogram som konverterer videofiler til XviD eller Divx, men spilleren skal uansett takle de aller fleste videofilene nativt.

Filmavspillingen fungerer svært bra, og det er enkelt å spole frem og tilbake med joysticken. Kvaliteten blir også overraskende bra på TV-skjerm. Det er også fullt mulig å ta opp programmer fra TV eller annet innold direkte til spilleren, noe som fungerer tilfredsstillende.

Alt i alt er ikke Hubb nødvendigvis noen revolusjonerende produkt, men vi liker den. Den gjør jo tross alt det meste - viser video, spiller musikk og lar deg titte på bilder, og du kan bruke den til å ta opp både video og lyd og til og som notatblokk eller kalender. Vi savner radiofunksjonalitet, kunne ønske skjermen var litt mer lyssterk og menyene mer responsive, men hvis du klarer å leve med disse feilene er Hubben et godt kjøp. Det er dessverre ingen billigprodukt, da prisen ligger på 4495 kr (20 GB disk).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer