Asono 250-f

Denne MP3-spilleren er blant de minste og fineste vi har sett. Men begrenset funksjonalitet gjør at vi ikke anbefaler den til alle.

MP3-spillere som også kan brukes som et slags smykke er ikke noe nytt konsept. Men vi har sjelden sett en spiller som gjør jobben så godt som lille 250-f fra norske Asono, for denne dråpeformede dingsen med fargeskjerm er ikke akkurat stygg.

250-f veier kun 25 gram, og er virkelig liten og håndterbar. Spilleren finnes i 128 MB, 256 MB og 512 MB-utgaver, og det er 128 MB-versjonen vi har sett på. Den har en reflektiv overflate, og i midten sitter det en liten fargeskjerm. Knappene som betjener spilleren befinner seg nederst på spilleren.

Enkel tilkobling

250-f kobles til en datamaskin ved hjelp av en USB-kabel som har en minijack-tilkobling på den ene siden. Denne settes inn i hodetelefonuttaket på spilleren, mens USB-enden av kabelen går inn i PCen. Batteriene lades også gjennom denne kabelen.

Spilleren dukker opp som en egen disk, og trenger ingen drivere for å fungere. Følgelig kan du også bruke den for å lagre andre filformater enn musikk, og flytte dem rundt - men det er kun MP3-filer som kan spilles av på 250-f.

Siden spilleren har fargeskjerm, kan den også vise bakgrunnsbilder du selv har lagt inn. Du bruker et medfølgende program for å legge inn disse, men vi må innrømme at kvaliteten ikke akkurat er den beste. Det er tross alt en svært liten skjerm vi snakker om her.

Asono 250-f


Brukervennligheten er også noe begrenset på grunn av spillerens størrelse. Knappene er små, og den lille skjermen gir ikke plass til et skikkelig menysystem. Men du kan i alle fall skifte spillemodus og justere lydinnstillinger uten problemer. Det er flere forhåndsdefinerte EQ-innstillinger lagret, men ingen muligheter for å stille nivåer på bass og diskant automatisk.

Lydkvaliteten er passe med de medfølgende øreproppene, og langt bedre hvis du bruker skikkelige hodetelefoner. Konstruksjonen av spilleren gjør det imidlertid vanskelig å plugge inn noen hodetelefonmodeller.

Kunne gjort mer

Asono 250-f


Vi savner flere muligheter på spilleren enn bare MP3-avspilling - stemmeopptak eller kanskje FM-radio hadde ikke gjort noe. Men det er i det minste hyggelig at du kan bruke den som en liten harddisk.

Totalinntrykket er at spilleren er svært pen å se på, men ikke nødvendigvis funksjonell nok til å forsvare en pris på 1399 kroner (128 MB). Hvis du kun er ute etter utseendet, er det nok verdt pengene, men det finnes bedre MP3-spillere enn 250-f.

Testresultat

250-f

Stilig og liten, fargeskjerm, ingen drivere

Få funksjoner, for små knapper