Asellus Nettradio

Dette programmet lar deg lytte til mPetre, Kanal 24, P4 og alle de andre kanalene, digitalt via Internett. Du kan til og med gjøre opptak.

I disse dager da alle snakker om DAB-radio, finnes det et digitalt alternativ - med langt bedre dekning, og uten at du behøver å investere i dyre mottakere. Alle de riksdekkende radiokanalene her til lands, i tillegg til en rekke lokal- og nisjekanaler, legger nemlig ut sendingene sine på Internett. Ofte i høy kvalitet.

Neida, dette er ingen nyhet, og nettbevandrede radioentusiaster har kunnet lytte til tusenvis av kanaler via Internett i årevis. Tilgjengeligheten er imidlertid ikke alltid like god, og krever ofte spesialprogrammer/løsninger. Dette ønsket nordmannen Øyvind Nondal å gjøre noe med, og laget derfor programmet Asellus Nettradio. Dette lille programmet legger seg som et ikon nederst til høyre på oppgavelinjen i Windows, og lar deg velge radiokanal ved å høyreklikke på det. Her trengs ingenting ekstra, og her kommer ingen popups eller reklame, bare lyd.

Opptaksfunksjon


Det er nettopp enkelheten som gjør denne løsningen spesielt interessant, i tillegg til en fiffig ekstrafunksjon; opptaksmuligheten. Dobbelklikker du på programikonet, dukker hovedmenyen opp, med tilhørende opptaksknapper. Opptak lagres i WAV-format, og kan siden komprimeres til f. eks MP3 ved hjelp av et egnet program.

Egne favorittkanaler kan legges i menygruppen Mine kanaler, men måten dette gjøres på er foreløpig ganske krøkkete. Fra nettsiden www.minekanaler.org kan du velge mellom 50 "ekstrakanaler", og generere en ini-fil som siden må importeres i programmet. Deretter må programmet stenges og startes igjen for at endringene skal tre i kraft.

Bør prøves!

Vi savner muligheten til å tidsstyre opptak, samt muligheten til å komprimere opptak direkte. Bortsett fra dette er inntrykket generelt positivt, og Asellus Nettradio bør absolutt sjekkes ut av alle som liker å lytte til radio mens de jobber på PCen.

Asellus Nettradio er gratis. Du finner mer informasjon, og kan laste ned programmet (661 KB) fra denne siden.