Asellus Nettradio

Dette programmet lar deg lytte til mPetre, Kanal 24, P4 og alle de andre kanalene, digitalt via Internett. Du kan til og med gjøre opptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse dager da alle snakker om DAB-radio, finnes det et digitalt alternativ - med langt bedre dekning, og uten at du behøver å investere i dyre mottakere. Alle de riksdekkende radiokanalene her til lands, i tillegg til en rekke lokal- og nisjekanaler, legger nemlig ut sendingene sine på Internett. Ofte i høy kvalitet.

Neida, dette er ingen nyhet, og nettbevandrede radioentusiaster har kunnet lytte til tusenvis av kanaler via Internett i årevis. Tilgjengeligheten er imidlertid ikke alltid like god, og krever ofte spesialprogrammer/løsninger. Dette ønsket nordmannen Øyvind Nondal å gjøre noe med, og laget derfor programmet Asellus Nettradio. Dette lille programmet legger seg som et ikon nederst til høyre på oppgavelinjen i Windows, og lar deg velge radiokanal ved å høyreklikke på det. Her trengs ingenting ekstra, og her kommer ingen popups eller reklame, bare lyd.

Opptaksfunksjon

image: Asellus Nettradio


Det er nettopp enkelheten som gjør denne løsningen spesielt interessant, i tillegg til en fiffig ekstrafunksjon; opptaksmuligheten. Dobbelklikker du på programikonet, dukker hovedmenyen opp, med tilhørende opptaksknapper. Opptak lagres i WAV-format, og kan siden komprimeres til f. eks MP3 ved hjelp av et egnet program.

Egne favorittkanaler kan legges i menygruppen Mine kanaler, men måten dette gjøres på er foreløpig ganske krøkkete. Fra nettsiden www.minekanaler.org kan du velge mellom 50 "ekstrakanaler", og generere en ini-fil som siden må importeres i programmet. Deretter må programmet stenges og startes igjen for at endringene skal tre i kraft.

Bør prøves!

Vi savner muligheten til å tidsstyre opptak, samt muligheten til å komprimere opptak direkte. Bortsett fra dette er inntrykket generelt positivt, og Asellus Nettradio bør absolutt sjekkes ut av alle som liker å lytte til radio mens de jobber på PCen.

Asellus Nettradio er gratis. Du finner mer informasjon, og kan laste ned programmet (661 KB) fra denne siden.