På avstand ser det ut som et vanlig bilde, men i praksis består det av bokstaver, tall og tegn. Det lages helt automagisk.
På avstand ser det ut som et vanlig bilde, men i praksis består det av bokstaver, tall og tegn. Det lages helt automagisk.Vis mer

Ascii Generator 2: Gjør om bilder til tekst

Og du slipper å kode noe som helst selv.

Du har sikkert sett dem mange ganger, disse bildene som skjuler seg bak bokstaver, tall og spesialtegn. Og du har muligens også lurt på hvordan de lages.

LES OGSÅ:

En gang i tiden var dette noe datanerdene kunne finne på å lage på egenhånd, og det kunne ta timer med nøysommelig arbeid å få rett tekst i rett posisjon for å få det hele til å se bra ut, enten det var figurer eller bilder som skulle skapes. Bakgrunnen var at skrivere og plottere en gang i tiden ikke var i stand til å gjengi avansert grafikk, og ved å sette tegn i bestemte mønstre prøvde man å komme rundt denne begrensningen.

Likevel var det nesten umulig å gjenskape noe av samme kvalitet som det Ascii Generator er i stand til.

Og da snakker i ikke om arbeid i timesvis - hele prosessen er over på sekunder.

Automagisk

Du bare laster opp et bilde du vil gjøre om til tekstbilde, og så sørger Ascii Generator for å gjøre resten. I utgangspunktet lager programmet et bilde som er 150 tegn i bredden, og høyden tilpasses etter behov. Og så kan du lagre bildet som en tekstfil i etterkant!

Dette er altså et øye. På avstand ser du det ganske lett.
Dette er altså et øye. På avstand ser du det ganske lett. Vis mer

Det er imidlertid ikke alle bilder som egner seg å bruke. Mørke og rotete bakgrunner er for eksempel særs lite heldig, så du må muligens bearbeide bildene dine litt i forkant før du får Ascii Generator til å gjøre selve konverteringen. Da kan du for eksempel bruke Artweaver 3.0.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ascii Generator 2 er gratis, og lastes ned på sekunder fra Utviklerens hjemmeside. Det fungerer i Windows XP og nyere.

Samleside: Gratisprogrammer