Programmet kan åpne og redigere PSD-filer, og har støtte for layers. Og best av alt: Det ser ut og oppfører seg nesten som Photoshop.
Programmet kan åpne og redigere PSD-filer, og har støtte for layers. Og best av alt: Det ser ut og oppfører seg nesten som Photoshop.Vis mer

Artweaver 3.0: Nesten som Photoshop

Kan mye av det Photoshop kan, og fungerer nesten likt.

Det er ikke første gangen vi omtaler tyske Artweaver, første gang vi gjorde det var programmet fortsatt ikke kommet i versjon 1.0, og hadde en del klare forbedringsområder. Nå er nettopp versjon 3.0 lansert, og programmet har blitt voksen på de fleste områder. Vi vil faktisk omtale det som et slags Photoshop Light, og ikke uten grunn.

For det første (og dette er viktig for alle som har brukt Photoshop tidligere), Artweaver 3.0 kan både åpne og redigere Photoshop-filer (PSD). Det er full støtte for lag (layers), og man kan også bruke filtre og plugins som er skrevet for eldre Photoshop-versjoner (3.X og eldre).

Les også: Helt ny billig-Photoshop lansert

Mye likt

Ikoner, menytekster og dialoger er også så likt som i Photoshop, at de færreste vil ha problemer med å kjenne seg igjen og begynne arbeidet med Artweaver umiddelbart. De nye, fansy mulighetene som har kommet med de siste versjonene av Phtotoshop, som magic fill, healing brush og lignende, er imidlertid ikke tilgjengelig.

Men du finner en rekke muligheter til å endre på lys, eksponering, farger - inkludert hvit- grå- og sortbalanse, samt legge på filtre av ymse slag.

Artweaver 3.0: Nesten som Photoshop


Digitale malerier

Artweaver er egentlig langt mer enn en bildebehandler, det kan like gjerne brukes til å skape digitale malerier. Her har man en rekke pensler å velge mellom, og kan velge mykhet, trykk og mye, mye mer. Her er det bare ens egen kreativitet og evner som setter grenser.

Artweaver 3.0: Nesten som Photoshop


Programmet finnes i både en gratis- og en betal-versjon til 29 ¤ (ca 250 kr), forskjellene mellom dem ser du her.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Artweaver Free 3.0 fra Artweaver.de

Les også om PixBuilder, et annet gratis og glimrende alternativ.