Artec Jungle i

Denne MP3-spilleren er rett og slett imponerende slank og lett. Dessuten er den både lekker og har en god del å by på.

Artec Jungle i
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
Produsenten skryter av at dette er verdens tynneste MP3-spiller
Produsenten skryter av at dette er verdens tynneste MP3-spiller Vis mer

En av de største fordelene med flash-minne er at spillerne kan bli svært små. En av de aller minste vi har sett er ”Jungle i” fra Artec. Med en vekt på 57 gram merkes den nesten ikke i skjortelomma, og den er knapt større enn et kreditkort.

LES OGSÅ:

Liten kropp men mye innhold

Spilleren er utført i børstet metall, og den er så og si hermetisk lukket. Det finnes ikke noe batterilokk, og du kan heller ikke sette i minnekort. Til spillerens fordel kan sies at minnekapasiteten er rimelig heftig (96 MB), og batteriet er oppladbart. Dessuten slipper du å tenke på at treåringen eller andre spesielt interesserte skal få kloa i spilleren og etterlate den i sine minste bestanddeler.

Den medfølgende batterieliminatoren er fin for stasjonær bruk, og fungerer også som lader. Det er dessuten morsomt at du kan koble kabelen til et standard 9V-batteri dersom du ikke har tilgang til strømnettet.

Knappene er logisk plassert på siden, men her er alt så smått at arbeidsnever kan få problemer med å treffe riktig knapp på første forsøk. Displayet er dessverre ikke av toppklasse, og menysystemet er heller ikke særlig intuitivt. Sangtitlene vises kun i et par sekunder før de erstattes av visning av spilletiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spilleren har forhåndsinnstilte equalizer-innstillinger for pop og klassisk, og de medfølgende øreproppene gir overraskende god lyd. Bassen er korrekt og lydbildet fyldig. Skifting av spor foretas raskt og effektivt, rekkefølgen kan programmeres og spor kan gjentas.

Følsom stemmeopptaker

I tillegg til å være en MP3-spiller, er Artec Jungle i utstyrt med stemmeopptaker. Denne er den mest følsomme vi har testet, og vi fanget opp lyder som lå mange meter unna den innebygde mikrofonen.

Dessverre følger det ikke med programvare for å lage MP3-filer, men kun et styreprogram som lar deg overføre filer til og fra spilleren. Gjennom dette programmet kan du også lagre andre typer filer, og dermed øke nytteverdien av Artec Jungle i.

Overføringen fra PCen foregår over den medfølgende parallellkabelen. Dette er ikke den optimale løsningen; de fleste overføringene til MP3-spillere foregår ved hjelp av langt raskere USB-tilkoblinger. Dessuten risikerer du at du må inn i PCens BIOS-oppsett for å aktivere ECP-innstillingen for skriverporten, og dette kan virke kryptisk dersom du ikke har gjort det før. Men løsningen sikrer i det minste bakoverkompatibiliteten, til og med brukere av Windows 95 kan få glede av spilleren.

Treg overføring

Til tross for ECP-innstilling tok det nesten et kvarter å overføre våre 47 MB med testfiler. Det er altfor tregt, og nesten tre ganger så lang tid som JazPiper brukte, selv om grensesnittet er det samme.

Konklusjon

Denne spilleren scorer høyt på gadget-faktoren, og i tillegg er både lyd og funksjonalitet tilfredsstillende. Det hadde selvsagt vært fint å kunne supplere med mer minne nå i disse gode spotpris-tider, men dog.

Den største innvendingen vår er den noe stive prisen. 3.000 kroner er mye penger for de fleste, og målgruppen er sannsynligvis ikke de mest økonomiske av oss.