Arrangere fest? Selg billetter med Guestlist

Hendig nettjeneste gjør billettsalget til en lek.

Det er mye som skal gjøres når man arrangerer fest, og har du tenkt til å leie lokaler, servere mat og drikke etc. og spleise på det, blir det ofte mye styr for deg å holde rede på hvem som har betalt og ikke.

Guestlist er en nettapplikasjon som tar sikte på å hjelpe deg med å selge billetter til et arrangement. Tjenesten tar 2% kommisjon av salget, så tar du 100 kroner for billetten, forsvinner 2 kroner i «billettavgift», med et tak på $10 i kommisjon. Det er i våre øyne ikke helt avskrekkende. Du kan også velge å la billettene være gratis, og dermed ikke betale noe som helst.

Å bruke nettjenesten er lett som en plett. Første gang du bruker den må du opprette en brukerkonto med navn, epostadresse og passord, og så fort du har gjort det er du klar til å opprette ditt første arrangement.

Arrangere fest? Selg billetter med Guestlist


Arrangere fest? Selg billetter med Guestlist


Du gir så arrangementet et navn, velger tidspunkt og legger til billettinformasjon. Du kan selge flere typer billetter, alt etter hva slags arrangement du har tenkt til å holde, og betalingen skjer via PayPal. Du oppgir ganske enkelt e-postadressen til din PayPal-konto og får dermed pengene overført når folk betaler for billetter.

Etter hvert kan du holde oversikten over hvem som har meldt seg på, og dette kan eksporteres til Excel-format etc. Du kan også angi hvilke felter deltakerne må fylle ut. Navn og epost er obligatorisk, men du kan også legge til telefonnummer og eventuelle egentilpassede felter.

Til slutt kan du legge ved et bilde, endre bakgrunn etc., og så blir den ferdige invitasjonssiden omtrent slik:

Arrangere fest? Selg billetter med Guestlist


En ting vi godt kunne tenke oss er muligheten til å begrense hvem som får kjøpe billetter. En integrasjon med f.eks. Facebook kunne gjøre at man fikk en autentiseringsprosess på toppen, så til private fester der invitasjonslisten begrenser seg til et utvalg personer er ikke Guestlist nødvendigvis 100% egnet, med mindre ingen sprer lenka til arrangementet, selvsagt.

Lyst til å prøve? Du finner Guestlist på http://guestlistapp.com/.