<strong>EN AV DE BESTE:</strong> Asus Zenbook Pro imponerte oss på nær sagt alle plan. Den er én av fem PC-er og hybrider vi har trukket fram som spesielt anbefalte kjøp 2016. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EN AV DE BESTE: Asus Zenbook Pro imponerte oss på nær sagt alle plan. Den er én av fem PC-er og hybrider vi har trukket fram som spesielt anbefalte kjøp 2016. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

2016 oppsummert:

Årets PC-anbefalinger

Her er de beste PC-ene vi testet i 2016.

Publisert
Sist oppdatert

2016 går mot slutten, og også i år har vi testet en rekke PC-er og hybrider i flere forskjellige prisklasser. Du finner dem alle sammen her.

Noen modeller gjorde bedre inntrykk på oss enn andre, og her har vi samlet dem som fortjener en ekstra anbefaling. Vi har delt dem inn i tre klasser: 13-tommere, 15-tommere og hybrider.

Anbefalt produkt - hybrider

Dette er PC-er som med enkle håndgrep kan forvandles til nettbrett, en klasse produsentene har hatt sterkt fokus på det siste året. Det merkes også på kvaliteten; endelig har vi delt ut en sekser til et hybrid-produkt.

Lenovo Yoga 900S. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo Yoga 900S. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Lenovo Yoga 900S
Denne vifteløse hybriden har en skjerm på 12,5 tommer, og veier ganske nøyaktig 1 kg. Vi hadde følgende å si om den i vår oppsummering:

«Lenovo Yoga 900S er den beste Yoga-en vi har testet så langt, og definitivt blant de aller beste hybrid-PC-ene vi har testet noensinne. Prisen er høy, men står i stil med kvalitetsfølelsen og ytelsene. Dette er et produkt som føles solid og gjennomarbeidet.»

Les hele testen

Men vi har testet flere gode hybrider i år, og vil også trekke fram en annen modell, HP Spectre X360 er en kraftigere modell en Yoga 900S, som ble kronet med terningkast 5 i vår test. Der sa vi blant annet dette:

HP Spectre X360. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HP Spectre X360. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

«Spectre X360 er først og fremst en ypperlig PC som er fullt kapabel også som nettbrett - dersom du skulle få behov for det. Totalt sett er dette fortsatt en av de aller beste hybridene vi har testet, og vi opprettholder derfor både terningkastet og anbefalt-stempelet.»

Les hele testen

Anbefalt produkt - 13,3-tommere

De er kompakte og tynne, og veier sjelden mer enn halvannen kilo. I løpet av teståret har vi testet mange modeller i ultrabook-segmentet, de rimeligste har kostet ned mot 6.000 kroner.

Acer V3-372. Foto: Acer
Acer V3-372. Foto: Acer Vis mer

Og en av dem vi likte aller best i denne prisklassen, var Acer V3-372. I testen skrev vi blant annet dette:

«Acer V3-372 kommer i flere konfigurasjoner, den vi har testet gir deg mye PC for pengene. De få ankepunktene vi har funnet, er ikke nok til å fravriste den en klar femmer på terningen, samt vårt anbefalt-stempel.

Merk imidlertid at dette er en mellomklassemodell som ikke helt kan måle seg med byggekvaliteten i premium-klassen, men for de fleste bør kompromissene absolutt være til å leve godt med.»

Les hele testen

Går du opp et par tusenlapper i pris, får du derimot en PC med langt færre kompromisser. Den oppdaterte utgaven av Acer Aspire S13 er etter vår mening likevel blant de beste kjøpene du kan gjøre i klassen til under 10.000 kroner.

Acer Aspire S13. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Acer Aspire S13. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

I testen trakk vi blant annet fram den fine og solide designen, med god skjerm, godt tastatur og meget god batteritid. Den ble kronet med en solid terningkast 5.

Men merk at dette er den oppdaterte versjonen av S13 som kom nå i høst, med innebygd fingeravtrykkleser.

Les hele testen

Anbefalt produkt - 15,6-tommere

Velger du en 15,6-tommer, er du sannsynligvis mer opptatt av kraft enn av portabilitet. Og modellen vi har valgt å trekke fram er virkelig en kraftig sak. Asus Zenbook Pro UX501VW er blant de aller kraftigste maskinene vi har testet noen gang, og mangler knapt noe som helst på utstyrssiden.

Asus Zenbook Pro UX501VW. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Asus Zenbook Pro UX501VW. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her får du blant annet en skjerm med ekstremt høy oppløsning (3.860 x 2.160 piksler), kraftig prosessor og grafikkort, samt romslig og svært rask SSD.

I testen sier vi blant annet dette:

«Dette er en av de mest komplette PC-ene vi har testet. Den har en svært god ytelse på de fleste områder, inkludert batteritid - noe som er sjelden vare. Skjermen er også særs god, og vi lander til slutt på en svært sterk femmer og Anbefalt produkt-stempel.»

Les hele testen

Les også:
Ny PC til jul? Dette skal du se etter
Skal du se etter ny TV? Dette betyr alle uttrykkene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer