Samsung har imponert oss stort på PC-fronten dette året, og er best i to klasser. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Samsung har imponert oss stort på PC-fronten dette året, og er best i to klasser. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Årets PC-anbefalinger

Samsung og Asus har imponert oss mest i 2012.

Visste du at DinSide Data har testet nær 40 bærbare PC-er i 2012? Fra de billigste og enkleste til 2.490 kroner til de kraftigste spillbærbare til mer enn 40.000 kroner.

LES OGSÅ:

Nå nærmer det seg slutten av årets testsesong, og vi har plukket ut våre absolutte favoritter - innenfor tre forskjellige klasser. Og det er ikke til å stikke under stol at spesielt to produsenter har imponert oss gang på gang med mange av sine modeller – Asus og Samsung.

Her er våre favoritter:

Ultrabooks, standard:

Årets PC-anbefalinger

Dette er den klassen hvor vi har testet flest PC-er dette året. Dette er maskiner som er spesielt tynne og lette, og ofte uten mekaniske deler som harddisk og optisk drev. Og den aller beste av dem alle er Samsungs nye 9-serie, 13,3-tommeren. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

Denne Ultrabooken eliminerer behovet for et tungt beist i sekken eller vesken for de aller fleste av oss, og totalen er så bra at vi ikke kan huske å ha blitt mer overbevist av noen kompakt PC vi har testet tidligere.

Terningkast 6. Les hele testen av Samsung Series 9 NP900X3C her!

Testresultat

Samsung Series 9 NP900X3C

Tynn, lett, solid, svært god og høyoppløst skjerm, godt tastatur, god ytelse, lynrask oppstart, god batteritid, svært stillegående

Krever overgang/spesialkabel for tilkobling til ekstern skjerm og kablet nettverk. Litt høyere pris enn du hadde tenkt?

Se alle våre tester

Ultrabooks, stor

Årets PC-anbefalinger

På slutten av året dukket det opp flere ultrabooks med 15 og 15,6 tommer skjermer. Aller best inntrykk på oss gjorde Asus Zenbook u500vz. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne maskinen parkerer absolutt alt vi har testet av ultraportabelt tidligere. Ytelsen er faktisk på høyde med mange av de dedikerte spill-maskinene som ofte veier dobbelt så mye og har et temmelig brutalt designuttrykk. SSD-er i RAID er også uvanlig for klassen, og gir deg mulighet til få både god kapasitet og høy ytelse.

Terningkast 6. Les hele testen av Asus Zenbook u500vz her!

Testresultat

Asus Zenbook U500VZ

Klassens desidert kraftigste PC, ytelsesmessig overlegen på det meste, stilmessig pen, svært god skjerm, tynn, robust, relativt lett, godt tastatur.

Noe viftestøy, VGA-tilkobling krever overgang, Optimal bruk av Windows 8 krever berøringsskjerm.

Se alle våre tester

Skrivebordserstattere

Årets PC-anbefalinger

Dette er PC-er som har spesielt stor skjerm (som regel 17-19 tommer) og som tar sikte på å eliminere behovet for stasjonær PC - både med tanke på ytelse, funksjoner og muligheter. Også her er det Samsung som har overbevist oss mest, med modellen
Series 7 700Z7C-S01. Hør bare hva vi skrev i vår konklusjon:

Nok en gang har Samsung levert en PC som overbeviser på nær sagt alle plan, vesentlig oppgradert fra første generasjon Series 7, og med samme, gode byggekvalitet. Skjermen er blant de beste i klassen, og prosessorytelsen ligger også helt i toppen sammenlignet med det meste annet akkurat nå. Batteritiden er også vanskelig å matche, sett i lys av hvilken kraftig maskin dette er.

Terningkast 6. Les hele testen av Samsung Series 7 700Z7C-S01 her!

Testresultat

Samsung Series 7 700Z7C-S01

Kraftig prosessor, glimrende skjerm, god byggekvalitet, god batteritid, stillegående, godt tastatur, bra lyd, romslig lagringsplass, slank design

8 GB RAM er maks, litt tungvint tilgang til harddisken, ren SSD ville gitt høyere totalytelse

Se alle våre tester

Men det er mer...

I tillegg til testvinnerne har vi testet en rekke flere PC-er som har fått firere og femmere på terningen.

Her får du hele oversikten!