Årets MP3-julegaver

TIPS: Er du ute etter ny musikkspiller til jul? Det er som vanlig mye å velge mellom, og her er våre anbefalinger!

MP3-spillere er fremdeles like populære, og utviklingen ser ikke ut til å stoppe med det første.

I år, som i fjor, har det kommet en rekke interessante modeller. Fellestrekket er at avspilling av video og fargeskjerm blir stadig mer aktuelt, nå er det definitivt ikke bare musikkavspilling som gjelder. Selv om mange andre har hatt videoavspilling tidligere, er det først når Apple har sluppet en slik modell at det blir allment akseptert.

Så hvilke modeller er det som er de hotteste denne julen?

Apple iPod

iPod er fremdeles MP3-spilleren over alle MP3-spillerne, i alle fall når det gjelder markedsandeler, og den siste generasjonen legger som kjent til støtte for avspilling av video. Samtidig har det utvendige blitt noe redesignet: Skjermen er nå en god del større, mens selve spilleren har slanket seg ytterligere. Men den lekre layouten og ypperlige brukervennligheten er fortsatt den samme.

Årets MP3-julegaver


Imidlertid er det per i dag umulig å kjøpe filmklipp fra norsk iTunes, og dine egne videoer må konverteres med tredjepartsprogramvare. Det gjenstår altså litt jobb for Apple når det gjelder det å faktisk få lagt inn filmer på video-iPoden. Les testen her!

Creative Zen Sleek

Creative har også lenge vært kjent for sine solide og funksjonelle spillere. Den siste harddiskvarianten fra den kanten introduserer ikke noe dramatisk nytt, men er en liten, stilig spiller med et attraktivt utseende. I tillegg til å spille musikk har den radio og opptaksmuligheter og enkle kalendermuligheter.

Årets MP3-julegaver


Siden vi testet den første utgaven av Sleek i september, har det kommet en oppgradert modell med fargeskjerm – som også kan være et hyggelig alternativ.
Er du ute etter en rimelig og pen MP3-spiller som gjør jobben sin, er Zen Sleek et godt valg. Les testen her!

Sony A3000

Den siste, nylig lanserte, harddiskbaserte spilleren fra Sony følger deres designfilosofi – få ekstrafunksjoner (ingen ekstramuligheter som radio eller opptak), og eksepsjonell batterilevetid. Denne spilleren sies til å vare i opptil 35 timer, og har samtidig en unik design som skiller den fra de kvadratiske spillerne vi er vant med.

iPod nano

Årets MP3-julegaver


Nå går vi inn på de mindre MP3-spillerne, som gjerne baserer seg på flashminne. Det innebærer mindre lagringskapasitet enn harddisk-monstrene, men til gjengjeld er de små og håndterlige.

Nano klarer likevel å skvise 4 GB med lagringsplass inn i det lille skallet, en pen fargeskjerm og bildevisning. Det finnes ikke noe særlig ekstrafunksjonalitet enn dette, men spilleren er virkelig liten, svært pen og tiltrekker seg massevis av oppmerksomhet. Det er ikke så rart at Apple valgte å skrape iPod mini til fordel for denne. Les testen her!

Samsung YP-T8

Denne flash-spilleren har ikke så mye plass å by på som iPod nano (1 GB er det maksimale), men det er virkelig mye funksjonalitet å hente her. Maskinen kan ikke bare spille nesten alle musikkformater, men også vise bilder, video, ta opp lyd og ta i mot radiosignaler.

Årets MP3-julegaver


Den har også bevegelsesstyring som brukes med noen enkle spill.
I tillegg er den skikkelig liten og har en flott skjerm. Til tross for noen problemer med brukervennligheten er det en av de mest funksjonelle spillerne for tiden. Les testen her!

Asono Mica

Årets særeste? Den norskutviklede spilleren ligner mer en personsøker enn en MP3-spiller, den er ment til å henge fra halsen og har en minimalistisk, enkel design.

Årets MP3-julegaver


Vi var fornøyd med lyden på spilleren, og tilleggsfunksjonene som opptak og FM-radio. På den andre siden er displayet lite, og overføringen fra en PC går tregt. Dette er nok en spiller for de spesielt interesserte, men vil du skille deg skikkelig ut, prøv denne! Les testen her!

Her kan du følge med på våre jevnlige tester av MP3-spillere!