<strong>BESTSELGERNE:</strong> Apple og Samsung dominerer hele listen over årets mest solgte produkter. Her ser du tre av dem: iPad Mini, Samsung Galaxy S4 og TV-en Samsung UE55ES8005.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BESTSELGERNE: Apple og Samsung dominerer hele listen over årets mest solgte produkter. Her ser du tre av dem: iPad Mini, Samsung Galaxy S4 og TV-en Samsung UE55ES8005. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Årets mest solgte mobiler, nettbrett og TV-er

Nordmenn simpelthen elsket Samsung og Apple i året som gikk.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har i løpet av året testet 35 mobiler, 28 nettbrett eller hybrid-PC-er og 17 TV-er. Noen har vi anbefalt dere å kjøpe, mens vi har advart mot andre.

Men hvilke produkter har nordmenn faktisk kjøpt?

På oppdrag fra DinSide har de største aktørene laget lister over årets mest solgte produkter, og vi kan derfor gi deg svaret. Her er mobilene, nettbrettene og TV-ene som solgte mest hos Elkjøp, Expert, Komplett.no og MPX.no i 2013.

Årets meste solgte mobiler

 ElkjøpExpertKomplett/MPX
#1:Samsung Galaxy S4iPhone 5/5SSamsung Galaxy S4
#2:iPhone 5Samsung Galaxy S4Samsung Galaxy S4 Active
#3:Samsung Galaxy S3Samsung Galaxy S3Sony Xperia Go


Ingen store overraskelser her, for som alle topplistene i 2013 allerede har vist: Nordmenn elsker Apple og Samsung.

<strong>VINNEREN:</strong> Samsung Galaxy S4.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
VINNEREN: Samsung Galaxy S4. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


iPhone 5 og iPhone 5S (Expert skiller ikke de to) fikk henholdsvis terningkast fem og seks av DinSide, og nordmenn ser ut til å være enige. Samsung Galaxy S4 fikk også terningkast fem av oss, og har solgt svært godt i år hos alle butikkene. S3, forgjengeren som kom allerede våren 2012, solgte også veldig bra i 2013.

Komplett.no og MPX.no har en litt annerledes liste enn Elkjøp og Expert, trolig på grunn av en litt annen kundegruppe. Her klarte ikke Apple å kapre en eneste pallplass, og Både Samsung Galaxy S4 Active og billigmodellen Sony Xperia Go klatret opp i stedet.

Les også:


Årets mest solgte nettbrett

 ElkjøpExpertKomplett/MPX
#1:iPad, 2. generasjoniPad, 2. generasjonSamsung Galaxy Tab 2
#2:iPad MiniiPad, 3. generasjonSamsung Galaxy Tab 3
#3:Samsung Galaxy Tab 2iPad MiniiPad 2. generasjon


Igjen: Listene domineres totalt av Samsung og Apple.

<strong>VINNEREN:</strong> Apple iPad 2.  Foto: Per Ervland
VINNEREN: Apple iPad 2. Foto: Per Ervland Vis mer


Både Expert og Elkjøp solgte aller mest av iPad 2. Kanskje noe overraskende da DinSide testet den allerede i mars 2011, men dette har siden blitt Apples "billig-iPad". Modellen selges nemlig fortsatt, gjerne tusenlappen billigere enn en like stor iPad Air.

Mens Expert-kundene kjøpte iPad-er nok til å fylle opp alle de tre topplasseringene, kom Samsung Galaxy Tab-modellene høyt opp hos både Elkjøp og Komplett/MPX. Samsung Galaxy Tab 2 var aller mest populær, og vi ga den terningkast fem da vi testet den sommeren 2012.

Les også:


Årets mest solgte TV-er

 ExpertKomplett/MPX
#1:Samsung 46" LED (F-UE46ES800-01)LG 50" Plasma (50PN650T)
#2:Samsung 40" LED (UE40EH5005KXXE)Samsung 55" LED (UE55F6505)
#3:Samsung 55" LED (F-UE55ES800-01)Samsung 46 Samsung 46" LED (UE46F6505)


<strong>EN AV VINNERNE:</strong> Samsung UE46ES8000. Foto: Produktbilder
EN AV VINNERNE: Samsung UE46ES8000. Foto: Produktbilder Vis mer


Listene fra Elkjøp er ikke gode nok til at vi i denne kategorien kan bruke den, men hos både Expert og Komplett/MPX er det nok en gang duket for koreansk fest: Samsung eier også TV-kategorien.

Modellnumre på TV-er er en komplisert affære, da ulike kjeder selger ulike utgaver av samme modeller. Men første og tredjeplass hos Expert er altså henholdsvis 46-tommeren Samsung UE46F8005, som vi ga terningkast seks, og 55-tommeren Samsung UE55ES8005, som vi ga en femmer.

Les også:

Har du bidratt til tallene, eller har du tatt helt andre valg? Fortell om årets teknokjøp under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer