POPULÆRE: Her er noen av produktene DinSides lesere var mest interesserte i. Samsung Galaxy SII er den store vinneren.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
POPULÆRE: Her er noen av produktene DinSides lesere var mest interesserte i. Samsung Galaxy SII er den store vinneren. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Årets mest populære dingser

Samsung dominerer listen over årets mest leste DinSide-tester.

DinSides tester blir godt lest. Først og fremst på det tidspunktet testen publiseres, men også lenge etter, blant annet gjennom søk her på DinSide og via Google.

Dermed kan lesertallene gi en god indikasjon på hva slags produkter nordmenn har vært mest opptatt av det siste året.

Her er de ti testene som ble mest lest på DinSide i 2011.

Samsung Galaxy SII er i våre øyne den beste Android-telefonen på markedet.
Samsung Galaxy SII er i våre øyne den beste Android-telefonen på markedet. Vis mer


1. Samsung Galaxy SII

"Enkelt og greit den beste mobiltelefonen vi har testet", skrev DinSide da vi testet Samsungs Android-stolthet i mai. Med terningkast seks og æren av å være redaksjonens favoritt-Android, selv post-Samsung Galaxy Nexus, har telefonen fått mye velfortjent oppmerksomhet, også lenge etter lansering.

Testen har fått ekstremt mange klikk, og der resten av listen er relativt jevn på antall klikk, er dette en soleklar vinner, med dobbelt så mange treff som nummer seks på listen.

Samsung D8005 - 46" LCD med kant-LED-belysning: Legg merke til den syltynne rammen som omkranser panelet. Vi liker også TV-foten, som forøvrig er dreibar. Foto: Per Ervland
Samsung D8005 - 46" LCD med kant-LED-belysning: Legg merke til den syltynne rammen som omkranser panelet. Vi liker også TV-foten, som forøvrig er dreibar. Foto: Per Ervland Vis mer


2. Samsung UE46D8005

Samsung har i løpet av 2011 virkelig blitt et populært navn her til lands, og de stikker av med andreplassen også. Denne gangen er det en TV vi testet, som blir beskrevet som "et fantastisk design, som nå også matches med knallgod bildekvalitet".

Nok en sekser ble delt ut, og nordmenn har tydeligvis vært nysgjerrige på om dette kanskje skulle bli husets neste flatskjerm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Denne PC-en gir deg kraft i bøtter og spann" skrev DinSide om Asus G73SW.
"Denne PC-en gir deg kraft i bøtter og spann" skrev DinSide om Asus G73SW. Vis mer


3. Asus G73SW

Terningkast seks fikk også neste produkt på listen: En kostbar bærbar PC fra Asus. "Vi lover deg - denne PC-en gir deg kraft i bøtter og spann" skrev DinSide, men det skulle bare mangle, da prislappen ligger på rundt 15.000 kroner.

At interessen for bærbare PC-er fortsatt er stor i Norge er det liten tvil om. Vi får flere slike nedover listen.

iPhone 4G Bumper fra DealExtreme gir deg mye for penga.  Foto: Bjørn Eirik Loftås
iPhone 4G Bumper fra DealExtreme gir deg mye for penga. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


4. iPhone 4G Bumper fra DealExtreme

Interessen har vært stor for denne iPhone-beskyttende gummidrakten fra DealExtreme. Det må kunne kalles for en blåkopi av andre langt dyrere beskyttelser, men koster til gjengjeld en brøkdel av prisen.

"Noen ganger er kopien like god som originalen" mente DinSide, som anbefalte denne for alle som har tålmodighet nok til å vente på pakker fra Hongkong.

Asus X53SV fikk "Anbefalt produkt"-stempel og terningkast fem.  Foto: Bjørn Eirik Loftås
Asus X53SV fikk "Anbefalt produkt"-stempel og terningkast fem. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


5. Asus X53E, X53TA og X53SV

Her testet vi tre PC-er i samme slengen, og ga to terningkast fire og Asus S53SV en femmer pluss "Anbefalt produkt"-stempel.

"Alle tre er smarte kjøp i hver sin prisklasse" mente DinSide, og mange nordmenn har siden høsten tatt turen innom testen i jakt på sin neste datamaskin.

Vi tipper det er flere enn oss som har et ønske om å finne Samsung 7-series under juletreet i år. Foto: Per Ervland
Vi tipper det er flere enn oss som har et ønske om å finne Samsung 7-series under juletreet i år. Foto: Per Ervland Vis mer


6. Samsung Series 7 700Z

Enda en bærbar Windows-maskin har fått plass på årets toppliste, og sjetteplassen viser at Samsung klarer å levere toppmodeller innen både mobiltelefoni, TV-er og PC-er. "Nær perfekt PC fra Samsung" kalte DinSide denne, og klistret en stor sekser på modellen.

Lite støy, bakbelyste taster og pekeflate som takler flere fingre falt i god jord.

iPad 2 var lenge det eneste nettbrettet vi premierte med en sekser.  Foto: Per Ervland
iPad 2 var lenge det eneste nettbrettet vi premierte med en sekser. Foto: Per Ervland Vis mer


7. iPad 2

Vi finner ikke et rent Apple-produkt før på syvendeplass, hvor årets iPad-utgave befinner seg. "Hvor mye bedre er den?" lurte vi på, og konkluderte med at iPad 2 var "det smarteste, mest elegante og mest brukervennlige nettbrettet på markedet i dag".

Vi savnet flere tilkoblingsmuligheter og iTunes-fri overføring av data, men ga likevel terningkast seks ved testen i mars 2011.

For bare 3.000 kroner er Xperia Neo fra Sony Ericsson et godt valg for mange.
For bare 3.000 kroner er Xperia Neo fra Sony Ericsson et godt valg for mange. Vis mer


8. Sony Ericsson Xperia Neo

Denne telefonen har ikke fått voldsomt mye oppmerskomhet, men er faktisk en av de få telefonene DinSide i fjor ga en sekser.

"Arcs lillebror er svært mye mobiltelefon for pengene" skrev vår tester, og skrøt blant annet av et meget godt kamera og god Android-programvare.

Vi testet mange nettbrett i fjor. I vår samletest fikk bare ett brett terningkast seks.
Vi testet mange nettbrett i fjor. I vår samletest fikk bare ett brett terningkast seks. Vis mer


9. Stor test av nettbrett

iPad 2-testen ble årets desidert mest leste nettbrett-test, men også vår litt nyere og store samletest ble godt lest. Her tok vi for oss Acer Iconia Tab W500 (terningkast tre), HTC Flyer (terningkast fire), Acer Iconia Tab A500 (terningkast fem), Samsung Galaxy Tab (terningkast fem) og Apples iPad 2 (terningkast seks), og konkluderte med at Androids Honeycomb har litt igjen før det kan kreve nettbrett-tronen.

Senere på året kom Asus Transformer Prime, som stakk av med vår første sekser til et Android-brett.

Den er tynn, rask og sexy. Macbook Air ble derfor anbefalt i fjor.
Den er tynn, rask og sexy. Macbook Air ble derfor anbefalt i fjor. Vis mer


10. Macbook Air 2011

Listens andre Apple-produkt er den syltynne bærbare maskinen Macbook Air. Fjorårets modell kalte vi "like liten, litt billigere, men mye raskere", og fikk dermed terningkast seks.

Vi syntes det ikke lenger var snakk om noen kompromisser for et pent design, og savnet ikke HDMI og USB 3.0 så mye at det ødela vårt gode inntrykk av den mobile maskinen.

Også iPhone 4S ble anbefalt i fjor, men leserne våre har ikke vært spesielt opptatt av testen.  Foto: Pål Joakim Olsen
Også iPhone 4S ble anbefalt i fjor, men leserne våre har ikke vært spesielt opptatt av testen. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Men hvor er iPhone 4S?

En av Norges mest populære dingser heter fortsatt iPhone. I fjor kom iPhone 4S ut, men vår test av mobilen fikk overraskende få treff. Faktisk fikk Samsung Galaxy SII over syv ganger så mange klikk. Hvorfor? Nei, si det. Testen kom mange måneder etter SII-testen, noe som selvfølgelig kan ha sitt å si på antall treff. Og fjorårets modell bød ikke på så mange overraskelser. Dessuten er kanskje ikke de som bruker iPhone like opptatt av testresultater som for eksempel Android-brukere.

"Vi skriker ikke "OPPGRADER!" til eksisterende iPhone 4-brukere, men gir allikevel iPhone 4s seks øyne på terningen" skrev DinSide da vi testet den i begynnelsen av november.

Listen over inneholder stort sett anbefalte produkter og tester der vi har gitt høye terningkast. Men er det ikke sånn at "alle elsker et godt slakt?" Nei, ikke i samme grad, i alle fall ikke skal vi telle antall visninger av sakene. Men det hender at produkter får stryk også:

Her er testtaperne i året som gikk