Årets dataprodukter 2001

Her har vi samlet våre omtaler av de mest spennende nye produktene som ble lansert i løpet av 2001.

CD-brennere

Årets dataprodukter 2001

Plextor har nok en gang plassert seg på topp i testene, selv om testvinneren i det ytre framsto som et hp-produkt. Bak fronten er det likevel Plextor tvers igjennom.

Brenneren er en 24/10/40 det vil si 24x CD-R, 10x CD-RW og 40x lesing.

I tillegg til å være raskest på brenning er den også lynrask til å rippe musikk, og lesehastigheten er det heller ikke noe å si på.

Kombinert med det glimrende brennerprogrammet Nero, er dette en klar vinner!

Testene kan du lese her:
Plextor 24/10/40TA
HP cd-writer cd24ri

Denne artikkelen er også interessant:
CD-plater for 24x?

DVD-brennere

Årets dataprodukter 2001

Dette er en ny produktgruppe, som er i kraftig utvikling. Standardene konkurrerer om markedet, og forskjellige interessegrupper blant fabrikantene prøver å fremstå som offisielle.
Vær klar over at verken DVD-Forum eller DVD+RW Alliance er noe annet enn en samling fabrikanter som jobber for å pushe sine standarder.

Når det er sagt, så er det liten tvil om at DVD+RW er den ”beste” standarden for brukerne, i hvert fall på papiret. Den har ett mediaformat til alle typer bruk og er laget for å være kompatibel med de aller fleste DVD-spillere, både frittstående og i PCer.

Testene og artiklene finner du her:
HP dwd-writer dvd 100j Førsteinntrykk
HP dwd-writer dvd 100j på testbenken
Ricoh MP5120A-DP

Sammenligning av skriving og lesing av generelle datafiler mellom de forskjellige overskrivbare DVD-formatene kan du lese i denne artikkelen.

Grafikkort

Årets dataprodukter 2001

Grafikkortene beregnet på spill har nådd et foreløpig høydepunkt med GeForce 3 Titanium. Her er det flere varianter å velge mellom, men vi har valgt kortet Asus GeForce 3 Ti 200 som vår testvinner.

Her får du nært opp til den samme ytelsen som den originale GeForce 3, men til en vesentlig lavere pris. Med litt overklokking får du til og med den samme ytelsen.

Hvis du ikke er opptatt av spill, men heller vil ha en stor og fleksible arbeidsflate, kan du lese vår test av Matrox G550 som støtter to skjermer på ett kort. Med mulighet for fullskjermsvisning av video eller presentasjoner på den ene skjermen, mens du jobber med redigeringen på den andre, gir dette et glimrende arbeidsmiljø.

Digitale kamera

Årets dataprodukter 2001

Digital fotografering vinner stadig terreng, med mange åpenbare fordeler framfor filmbasert foto. For entusiasten er det mange gode produkter, men på topp i vår test ligger Canon PowerShot G2.

Dette er et relativt kompakt og svært fleksibelt kamera, og har en utrolig god bildekvalitet. Med mulighet for ekstern blitz og tele/vidvinkeladapter får du et kamera med en mengde kreative muligheter

DV-kamera

Årets dataprodukter 2001

Vi har testet rimelige DV-kameraer og det er Canon MV 400i som vi har kåret til testvinner. Det er enkelt og praktisk, og vil være tiltalende for de som liker små og lette (617 gram) kameraer. Det er også godt å holde i, logisk designet og med enkel tilgang til alle funksjonene.

Resten av omtalen finner du her.


Harddisker

Årets dataprodukter 2001
Årets dataprodukter 2001

WD1000JB fra Western Digital troner på toppen i vår test. Den er meget rask, har enorm kapasitet, er stillegående og rimelig. Den scorer dermed på alle områder. Testen kan du lese her.

For den optimale ytelse er det stadig SCSI som gjelder. Fujitsu MAN3367MP har en leseytelse som er ikke mindre enn formidabel, og parkerer selv de raskeste EIDE-diskene.

Målinger, fakta og grafer finner du i omtalen.


Scannere

Årets dataprodukter 2001

Her er det stadig Canon som tilbyr den beste scanneren, de har lenge ligget i tet i kategorien rimelige USB-skannere. I vår konklusjon i testomtalen skriver vi: Canoscan N670U er utstyrt med flere nyttige forbedringer fra forgjengeren, og kombinerer lav pris, stilig design og god ytelse på en svært god måte. Mer får du ikke i denne prisklassen. Omtalen finner du her


Blekkskrivere

Årets dataprodukter 2001
Årets dataprodukter 2001

Her har Canon, Epson og Hewlett-Packard knivet om topplasseringen gjennom hele året, og ved årets utgang er det en delt plassering, avhengig av hvilket bruksområde som er viktigst – blandet bruk eller med hovedekt på foto.

Er du ute etter en skriver til blandet bruk er det Canon S630 som utmerker seg.

Hvis det er utskrift av foto som er viktigst, har vi valgt Epson Stylus Photo 890 som testvinner.


Bredbåndsdeling

Årets dataprodukter 2001

Stadig flere skaffer seg internettilgang med en eller annen form for bredbånd. En stor andel av disse brukerne har behov å dele tilgangen på flere PCer, og de mest krevende ønsker også trådløst nettverk for bærbar PC.

For å få til dette kreves en ruter, og vi falt for løsningen fra D-Link som leverer alt dette og litt til. Ruteren DI-713P har både en skriverutgang og en serieport, for eksternt modem/ISDN-adapter, skulle bredbåndet falle ut. Omtalen av denne ruteren finner du her.

Nye tester – og tilgjengelig arkiv

Vår tester pågår hele tiden, og nye omtaler kommer etter hvert som det dukker opp nye produkter. Likevel sletter vi ikke alle de gamle artiklene, men lar de være tilgjengelige slik at leseren selv kan danne seg et bilde av utviklingen, og sammenligne selv.

Sjekk derfor alltid datoen i våre artikler, og bruk søkeverktøyet for å lete etter artikler om tilsvarende eller relaterte produkter av nyere eller eldre dato.