<strong><B>ÅRETS BESTE TEKNOPRODUKTER</B>:</strong> Vi har kåret vinnere innen ti forskjellige kategorier. Foto: DINSIDE
ÅRETS BESTE TEKNOPRODUKTER: Vi har kåret vinnere innen ti forskjellige kategorier. Foto: DINSIDE Vis mer

Årets beste testprodukter 2015

Vi har testet hundrevis av produkter gjennom året. Her er våre favoritter i tekno-kategoriene.

Publisert
Sist oppdatert

2015 går mot slutten, og nok et test-år skal oppsummeres. Og for et år det har vært! Vi har sett noen fantastiske produkter, deriblant svære flate TV-er med utrolig oppløsning og sortnivå, kraftige bærbare PC-er helt uten vifter og nettjenester som flytter grenser for hva vi trodde var mulig for kun kort tid siden.

Det er ikke lett å trekke fram spydspisser blant spydspisser, men på denne siden har vi oppsummert året ved å fremheve teknologiproduktene som har gjort størst inntrykk på Dinsides testpanel gjennom året.

Vi har delt produktene inn i 10 forskjellige kategorier. I hver av dem har vi trukket frem ett produkt som har fått kvalitetsstempelet «Årets beste».

Kåringen er helt løsrevet fra pris, dette er rett og slett de beste produktene vi har testet i 2015.

I kategorien «Åpen klasse» er imidlertid vinneren en gratistjeneste.

LES OGSÅ: Her er årets beste mobiler

Årets beste TV

 Foto: PRODUSENTEN
Foto: PRODUSENTEN Vis mer


På TV-fronten utspiller det seg en kamp mellom to teknologier, tradisjonell LCD og nykommer Oled. Selv om LED-baklyst/sidelyst LCD har tatt kvantesprang de siste årene, er det ingen tvil om at det er Oled-TV-ene som har gjort sterkest inntrykk på oss gjennom året

Aller mest imponert ble vi av LG sin 65-tommer Oled med 4K-oppløsning. I konklusjonen sier vi blant annet dette:

«Selv om også denne TV-en har sine svakheter kommer vi ikke utenom at det overlegne sortnivået, og den store dybden det gir TV-bildet trigger må-ha-følelsen vår. I praksis er det bare prisen på rundt 65.000 kroner som hindrer oss fra å løpe i butikken.»

Les hele testen
Alle TV-testene

Årets beste bærbare PC

 Foto: DINSIDE
Foto: DINSIDE Vis mer


Vi har testet en rekke PC-er gjennom året, både klassiske og såkalte hybrider. Hybridene kan med enkle håndgrep gjøres om til nettbrett, og for første gang er det en hybrid som stikker av med Årets beste-pris i bærbar-kategorien.

Produktet heter HP Spectre X360, og her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Dette er en dyr maskin, men den er meget potent, og HP har brukt kvalitetskomponenter i alle ledd. Den er også svært behagelig å jobbe på. Skal du ha en PC du kommer til å bruke mye, gjerne ute i felten, bør du absolutt vurdere denne.»

Les hele testen
Alle bærbar-testene

Årets beste musikkanlegg

 Foto: PRODUSENTEN
Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Vinneren i denne klassen blir Sonos Play:5, som er en aktiv trådløs høyttaler med romkorrigering. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Det er nok mulig å finne noe til 10.000 kroner (med to stk høyttalere) som låter like bra, men da får du ikke innebygd støtte for strømmetjenester (Spotify, WiMP/Tidal, Deezer og mange andre), nettradio og mulighet til spille av egne musikkfiler fra nettverksdisk eller PC/Mac. Et par Sonos Play:5 er i grunnen alt du trenger for musikk i hjemmet.»

Les hele testen
Mer om musikkanlegg og høyttalere

Årets beste hodetelefoner

 Foto: DINSIDE
Foto: DINSIDE Vis mer


Vi har testet flere hodetelefoner innen flere forskjellige prisklasser i løpet av året, både lukkede, åpne og in-ear øreplugger. Kvaliteten har vært generelt høy på produktene vi har testet, men aller best likte vi Klipsch Reference On Ear. Her er et utdrag fra vår test:

«Klipsch ligger godt på øret. De faller ikke av ved fysisk aktivitet, men sitter heller ikke så stramt at det føles ubehagelig. I tillegg til god bærekomfort byr de også på god støydemping.»

Les hele testen
Flere tester av hodetelefoner

Årets beste PC-skjerm

 Foto: DINSIDE
Foto: DINSIDE Vis mer


Vi ønsker oss stadig større skjermer på skrivebordet, og nå holder det ikke lenger med full HD-oppløsning. Brorparten av skjermene vi har testet denne høsten har QHD eller UHD (4K)-oppløsning. Sistnevnte byr på hele fire ganger flere piksler enn en full HD-skjerm.

Skjermen som gjorde sterkest inntrykk på oss hadde imidlertid enda høyere oppløsning, så høy at du trenger et spesielt grafikkort for å få med alle pikslene. Dell UP2715K kan nemlig skilte med 5K-oppløsning.

Her er noe av det vi hadde å si om den:

«Rent visuelt og ytelsesmessig er dette en glimrende skjerm til krevende jobber. Den er dessuten svært enkel å justere, takket være en stødig og fleksibel fot. »

Les hele testen
Flere skjerm-tester

Årets beste trådløsruter

 Foto: DINSIDE
Foto: DINSIDE Vis mer


Mange sitter på enkle og eldre rutere som ikke er bygd verken for høye bredbåndshastigheter eller for å håndtere alle dingsene en moderne familie besitter og ønsker å koble til nettet. Da er det greit å vite at det har skjedd mye på ruterfronten de siste årene, noe våre tester viser til gagns.

Den aller beste ruteren vi har testet dette året, er Asus RT AC3200. Dette er noe av det vi har å si om den:

«Ruteren er svært enkel å sette opp og bruke, den er funksjonsrik og byr på trådløsytelse som ligger helt i toppen i nær sagt alle situasjoner.»

Les hele testen
Flere rutertester

Årets beste aktivitetsarmbånd

 Foto: DINSIDE
Foto: DINSIDE Vis mer


Kroppsnær teknologi er en kategori som vokser sterkt, og nylig gjennomførte vi en stor test av såkalte aktivitetsarmbånd, som måler alt fra puls og antall skritt til søvnkvalitet. Produktet som gjorde det beste inntrykket på testpanelet, var Fitbit Charge HR. Hør bare her:

«Et glimrende aktivitetsarmbånd som kan brukes med alle type mobiler. Det har skjerm, som gjør at du alltid kan se hvor mange skritt du har gått, hva pulsen din er og så videre. Du kan til og med se hvem som ringer. Nylig fikk det også støtte for automatisk registrering av treningsøkter.»

Les hele testen
Flere tester av aktivitetsarmbånd

Årets beste smartmobil

 Foto: DINSIDE
Foto: DINSIDE Vis mer


Dette er den kategorien der vi har testet flest produkter gjennom 2015. Toppmodellene fra alle de store produsentene har gjort solide inntrykk, men det er faktisk Huawei som stikker av med Årets beste-pris, med modellen Nexus 6P - bygd på oppdrag fra Google.

Her er et utdrag fra vår test:
«Google og Huawei har ganske enkelt laget en svært god telefon i Nexus 6P. Den har en flott skjerm, meget god batteritid og et svært godt kamera. Spesielt imponerende er egenskapene i dårlig lys, der alt for mange telefoner kommer til kort.»

Les hele testen
Flere mobiltester

Årets beste DAB-radio

 Foto: PRODUSENTEN
Foto: PRODUSENTEN Vis mer


I 2017 skrus FM-båndet av, og da må man enten ty til DAB eller nettradio for å få med deg favorittprogrammene dine. Markedet oversvømmes av DAB-radioer, og gjennom året har vi testet flere av dem. Vinneren er overraskende nok fra en norsk produsent.

Her er noe av det vi har å si om Jensen Buddy:

«Buddy gir langt kraftigere og fyldigere lyd enn vi kan huske å ha hørt fra noen frittstående DAB-radio. Ønsker du deg en radio som låter vesentlig bedre enn de rimeligste, bør du absolutt vurdere Buddy. En hyggelig bonus er det at den også fungerer glimrende med gode hodetelefoner.»

Les hele testen
Flere DAB-tester

Årets beste i åpen klasse

 Foto: DINSIDE
Foto: DINSIDE Vis mer


I den siste klassen har vi vurdert apper, programmer og nettjenester, samt enkeltprodukter som ikke faller inn i de andre kategoriene. Årets beste-stempel i Åpen klasse går til en nettjeneste som til alt overmål er gratis for de fleste av oss.

Google Foto lar deg sikkerhetskopiere rubb og rake av bildesamlingen din til nettskyen. I tillegg analyseres innholdet, slik at du kan søke på personer, steder og ting du ser i bildene. Tjenesten fungerer etter vår mening fantastisk godt.

Du finner mer informasjon om Google Foto i denne artikkelen.

Her finner du alle testene våre

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer